Ми у Facebook
03.02.2018, 08:45

Рівненщина: 12-річна дівчинка врятувала життя своїй подрузі (+ФОТО)

Фото ілюстративне

Дитина провалилася під лід в селі Дроздинь Рокитнівського району.
Деталі героїчного вчинку 12-річної дівчинки, яка врятувала чотирикласницю, рятувальника стало відомо нещодавно від директора школи, де навчається маленька рятівниця.

На Різдвяні свята, 14 січня, подружки Крестіна, учениця 7-Б класу, Лілія та Оксана, учні 4-Б класу, вирішили піти поковзатися на ставок  за село біля насосної станції.
Водойма уже замерзла, але біля труб виднілася чорна вода, яка не взялася кригою. Ліля вирішила підійти ближче до цього місця, хоча її подруга Крестіна, яка старша за віком, застерігала дівчинку, що лід може не витримати і тріснути.

ВІДЕО: як живе лікар, який врятував життя Герою України з Рівненщини Ігорю Гордійчуку

фото з: rivne.dsns.gov.ua.
фото з: rivne.dsns.gov.ua.


Підбігши до злощасного місця, Ліля почула, що лід тріснув. ДІвчинка зупинилася і вирішила повернутися назад, але на біду було вже пізно. Холодна, колюча крига почала втягувати тіло дівчинки у водяну безодню.

Рівненський патрульний, гуляючи з дитиною, врятував чоловікові життя (+ФОТО)


За цим на віддалі спостерігала Крестіна. Дівчинка не розгубилася. Вона згадала всі бесіди, почуті на заняттях в школі про правила поведінки на льоду, на воді… Учениця знала, що не потрібно робити, і як надати допомогу потопаючому.
Під рукою нічого не було: ні дошки, ні мотузки… Не роблячи різких рухів, Крестіна обережно підійшла до ополонки, лягла на лід і, повзучи, подала руку Лілі, яка вже була по груди у воді. Лід почав тріщати, але дівчинка не злякалася, вона знала, що коли вона відпустить руку, то Ліля вже потоне. Так, перемагаючи страх, учениця врятувала життя Лілі.
Замерзлу і вже закрижанілу Лілю, Крестіна завела до найближчої хати, у якій жила її бабуся. Лише після того, коли дівчинку зігріли, напоїли чаєм, та заспокоїли, про те, що сталося, повідомили батьків.

Про це повідомили з ГУ ДСНС у Рівненській області.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ