Ми у Facebook
06.02.2018, 13:20

Вітаємо іменинницю: цікаві факти про Оксану Білозір

Сьогодні відома українська співачка Оксана Білозір святкує День ангела. Вашій увазі, цікаві факти з життя артистки.
Вона дружить з родиною президента України Петра Порошенка і є хрещеною для його доньок.

Вона починала свою діяльність як співачка естрадного жанру.

Привітання Оксанам у День ангела

Оксана Білозір народилася в 1957 році, 30 травня в селі Смига Рівненської області. В її простій і сільській родині ніхто і не здогадувався, що дочка зможе досягти подібних успіхів. Вона з дитинства володіла якостями лідера і була заводієм у всіх шкільних і дворових заходах. За це її дуже поважали однолітки.

Кар'єра

Закінчивши успішно курс загальноосвітньої та музичної школи, Оксана надходить в Львівське музичне училище ім. Ф. Коллеса, маючи унікальний голос і слух, успішно його закінчує в 1976 році. Саме тут їй вдалося отримати такі навички, які відкривають для кожного артиста нові перспективи і розвиток.



Наступний етап навчання проходить в Львівській державній консерваторії ім. М. Лисенка, закінчує вона його практично на відмінно в 1981 році. Займаючи далеко не останнє місце в житті країни, Оксана Білозір домагається все нових успіхів і будує свою політичну кар'єру. Далі слід Дипломатична академія України при МЗС.

Маючи дві вищі освіти, безліч нагород в сфері мистецтва, Оксана Білозір вирішує присвятити себе політиці. І тут вона домагається відмінних результатів. За короткий час своєї політичної і депутатської діяльності вона стає Народним депутатом Верховної ради України (з 2002 року), і в 2005 році заслужено очолює Міністерство культури своєї країни.

Після здобуття початкової музичної освіти і закінчення консерваторії, Оксана стає солісткою ансамблю "Ритми Карпат", який діяв при одному з львівських заводів. Через рік Оксана виходить заміж за свого керівника. Біографія і особисте життя Оксани Білозір це саме те, що її цікавить найбільше.

З лютого по жовтень 1996 року працює викладачем в естрадному училищі, потім переводиться до Київського інституту культури, де заслужено стає завідуючою естрадної кафедри.

Через два роки отримує перше наукове звання - доцент, а в 2003 році по праву заслужено входить в професорський склад цього ж інституту.

Оксана Білозір за своє життя випустила 15 сольних дисків, знялася в 10 художніх фільмах. Нагороджена званням Заслужена артистка УкрССР, Народна артистка і Орденом князя Ярослава Мудрого за заслуги перед Вітчизною. Величезні заслуги перед українським народом повністю відображають її величність.

Особисте життя співачки, актриси і політичного діяча. Вона завжди перебувала під прицілами камер і засобів масової інформації. У мережі не раз з'являлися зведення про її стосунки з різними знаменитостями.

Оксана Білозір щаслива мама, у якої є вже доросла дочка. Другий чоловік Ярослав Надзельскій. Від другого шлюбу поки дітей немає.












На правах реклами