Ми у Facebook
18.02.2018, 08:42

Щеплення від небезпечних хвороб рівнянам роблять безкоштовно

Отримати захист можна від кількох складних захворювань.
Постійний читач Микола звернувся до редакції ОГО, адже чув від знайомого, що щеплення від деяких хвороб можна зробити безкоштовно. А тому хотів би знати деталі.

Чи вистачає у Рівному вакцин проти дифтерії

Фото Олександра Шевчука
Фото Олександра Шевчука


Дійсно, у Рівному можна безоплатно отримати щеплення від таких небезпечних хвороб як дифтерія та правець. Для цього потрібно звернутися у поліклініку до терапевта або сімейного лікаря. Про це, наприклад, сповіщають оголошенням мешканців вулиці Макарова (мікрорайон Боярка).

На Рівненщині карантин продовжили


Також нагадаємо, як зазначив у своєму коментарі ОГО начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому Віктор Іськів, вакцин, приміром, від дифтерії у місті вистачає і вони справді безкоштовні. При чому, від цієї хвороби дорослим людям (після 18 років) слід щеплюватися кожні десять років.

Довідка
: Праве́ць (лат. Tetanus) — гостре інфекційне захворювання, що уражає нервову систему, породжує тонічні і тетанічні судоми скелетних м'язових волокон. Має надзвичайно високу смертність.

Дифтері́я — гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом, що характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, з розвитком запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової систем, нирок.





На правах реклами