Ми у Facebook
21.02.2018, 16:33

Друге пришестя Данильчука: що означає зміна влади у Рівненській облраді

Уже вчетверте за цю каденцію в Рівненській обласній раді змінили керівника. На позачерговій сесії минулого четверга, 15 лютого, обранці відправили у відставку представника "Батьківщини" Миколу ДРАГАНЧУКА та повернули в крісло керівника Олександра ДАНИЛЬЧУКА, який вже очолював депутатський корпус.
Фото rivnepost.rv.ua

 
У 2006 році він обирався від "Батьківщини", а в це скликання потрапив від Блоку Петра Порошенка.     
 
Зміна влади назрівала давно. На попередньому засіданні депутати не підтримали звіт голови Миколи Драганчука. Формально це стало початком відставки представника "Батьківщини". Відтак Віталій Ундір вніс проект рішення про звільнення діючого керівника.

– Ми фактично визнали роботу Драганчука незадовільною, – коментує представник БПП Віталій УНДІР. – У раді має бути діалог і компроміс. Не може бути, коли представники "Батьківщини" наполягають лише на своєму.       
Фактично йде мова про непоступливість лідера "Батьківщини" Миколи Кучерука. У кулуарах кажуть, що саме тому в раді й шукали керівника, який зможе зі всіма "домовитися". Вибір впав на Олександра Данильчука, який вже очолював облраду в 2006-2010 роках.

– За мене проголосували депутати майже всі фракцій. Фактично, моя кандидатура – компроміс, – пояснює своє обрання пан Данильчук. – Сподіваюся, що рада працюватиме злагоджено. Адже зміна голови відбулася через безкомпромісність дій та рішень Миколи Герасимовича. Він свою думку ставив за головну: "Слухайте мене і все".

Втрата посади голови обласної ради для "Батьківщини" фактично означає перехід в опозицію. Адже нову більшість створили з БПП, "Свободи" та "Радикальної партії". Представник останньої Сергій Свисталюк обраний першим заступником  голови. Олексій Бучинський від "Свободи" зберіг посаду заступника голови.    

Натомість Микола Драганчук стає безробітним і вплив "Батьківщини" ще сильніше послабився. Лідер Микола Кучерук не приховує, що "їм не звикати працювати в опозиції":

– Те, що змінили на посаді Миколу Драганчука, означає, що нічого не змінилося: влада так само наступає на старі граблі. Зараз ідуть вибори і Блоку Петра Порошенка треба мати "свою людину", яка буде казати, що ця сила виграє все у Рівненській області. Голову змінили для того, щоб зміцнити позицію цієї сили. Попрацюємо в опозиції, виграємо вибори і ситуація кардинально зміниться.
 

Хто такий Данильчук?


Олександр Данильчук вже очолював Рівненську обласну раду.

Політик часто потрапляв у курйозні та напівскандальні історії. У 2009 році півтора місяця лікував тріщину в хребті, бо потрапив на службовому автомобілі в аварію. На полюванні в листопаді 2011 його поранили в ногу в Дубровицькому районі. Однак до медиків він не звертався. Востаннє фігурував у скандальній аварії в серпні 2016 року на виїзді з Рівного. На нього патрульні склали адмінпротокол про порушення правил і керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. У суді свою провину він не визнав. Пояснив, що за кермом перебував його водій, який після зіткнення з бетонною плитою пішов за іншим автомобілем. Саме тоді й під’їхали працівники поліції. Водій підтвердив слова Данильчука. Після перегляду відео з нагрудних камер суд закрив справу.

Між іншим, Олександр Данильчук людина забезпечена. Про це свідчить його електронна декларація за 2017 рік. Разом з дружиною Галиною у столиці володіють двома квартирами – площа кожної майже 200 квадратних метрів. На них зареєстровано п’ять автомобілів. Мають значні заощадження. Дружина є засновником і співвласником трьох підприємств. Торік зарплата Олександра Данильчука становила 78 тисяч гривень. Дружина заробила 4 мільйони 669 тисяч гривень На депозит політик поклав 13 тисяч гривень, а готівкою тримає 340 тисяч доларів і 800 тисяч гривень. Дружина накопичила готівкою 950 тисяч доларів і шість мільйонів 400 тисяч гривень.


Опубліковано в газеті “ОГО” від 21 лютого 2018 року.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ