Ми у Facebook
22.02.2018, 20:20

23 лютого у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У п'ятницю, 23 лютого 2018 року, 60 років від дня народження українського філософа, письменника, публіциста, доктора філософії, заслуженого діяча науки і техніки України, автора понад 150 наукових праць професора Національного університету "Острозька академія" КРАЛЮКА Петра Михайловича.

Фото oa.edu.ua
Фото oa.edu.ua



Православна церква вшановує пам'ять мученика Харалампія і з ним мучеників Порфирія і Вантоса та трьох мучениць; святої діви мучениці Валентини Кесарійської. Віруючі вклоняються Іконі Божої Матері "Вогневидна". Великий піст.

Що рівнянам варто знати про перший тиждень Великого посту

Як харчуватися під час Великого посту 2018 [ЩОДЕННИЙ КАЛЕНДАР]

День ангела за православним іменословом: Анна (Ганна), Валентина, Павла (Павлина), Юхим (Яким, Євфимій).


23 лютого в історії:

100 років тому (1918) щойно утворені регулярні загони більшовицького командира Дибенка на підступах до Петрограда під Нарвою зазнали першої нищівної поразки від військ німецького кайзера.

Пізніше з'явилася легенда про перемогу Робітничо-Селянської Червоної Армії, що пов'язувала цю перемогу зі встановленням радянського свята День Радянської Армії. Яке потім у країнах СНД перейменували в День захисника Вітчизни.

Із 2014 року Україна більше не святкує День захисника Вітчизни, який відзначався 23 лютого, Натомість у нас відзначають День захисника України
14 жовтня
і День Збройних Сил України 6 грудня.

23 лютого – більше не свято


Прикмета дня: Якщо 23, 24, 25 лютого мороз і на деревах іній, то слід чекати дощу на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде «мокрим».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Свята, пам'ятні та ювілейні дати у лютому 2018
Церковний календар на лютий 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами