Ми у Facebook
25.02.2018, 10:00

9 порад, як ефективно поєднувати кілька робіт

Поєднувати дві або навіть три роботи у якийсь період доводилося багатьом.
Наприклад, підприємець-початківець для фінансової підстраховки продовжує працювати в офісі; молода дипломована економіст після основної роботи продовжує робити макіяж і зачіски постійним клієнткам; ведучий розважальної програми на телебаченні у вихідні розважає замовників на корпоративі.
Причини суміщення кількох робіт можуть бути абсолютно різними — від потреби в додаткових фінансах до бажання саморозвитку. Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали низку порад, як вдало поєднувати кілька робіт.

У Рівному є вільна вакансія адміністратора

Завжди пам'ятайте про причини, навіщо вам це потрібно. Відчуття того, що все робиться недарма, здатне підштовхнути до нових звершень. Якщо ви працюєте офіс-менеджером, а вночі пишете статті у журнал, уявляйте, що рано чи пізно вас візьмуть у штат журналістом.

Чітко визначте часові межі, скільки це триватиме.
Наприклад, якщо друга робота потрібна для якнайшвидшого погашення іпотечного кредиту, прорахуйте, за який час ви зможете його виплатити і ведіть зворотний відлік.

У Рівному є вільні вакансії на СТО

Переконайтеся у тому, що кілька робіт — це єдиний прийнятний варіант. Якщо ви можете залишити одну роботу і взяти додаткові години на іншій, не втративши при цьому у фінансах, подумайте саме над таким варіантом.

Розставте пріоритети і делегуйте свої обов'язки. Очевидно, що велика кількість робочих годин не дозволить займатися побутом. Пріоритезуйте свої завдання таким чином, щоб деякі з них виконувати рідше. Якщо ви можете делегувати прибирання або догляд за дитиною комусь іншому — це полегшить життя всієї родини.

Не соромтеся обговорювати з керівництвом питання зручного для вас графіка роботи. Наприклад, ви можете домовитися на індивідуальний графік, зобов'язуючись виконувати всі доручення якісно і в строк.

Організуйте одночасне виконання суміжних завдань. Наприклад, час поїздки на одну роботу можна використовувати для обмірковування проекту на іншій.

При будь-якій зручній нагоді — відпочивайте. Навряд чи при кількох роботах у вас виходитиме дотримуватися режиму дня і спати необхідні 7-8 годин. Тоді як брак сну призводить до виснаження сил і знижує працездатність. Тому використовуйте будь-яку можливість лягти спати раніше або відпочити вдень.

Рівненський ЦНАП пропонує роботу

Влаштовуйте собі повноцінні вихідні, навіть якщо їх буде 4-5 на місяць. Ці дні повністю присвятіть собі і своїй родині, навіть не згадуючи про роботу. Якщо можливо, то краще взагалі вимкніть телефон і забудьте про інтернет.

Тверезо оцініть свої сили. Далеко не всім вдається ефективно працювати одразу у кількох місцях. Деяким людям доводиться робити вибір на користь того чи іншого виду заробітку, оскільки поєднувати дві або три роботи вони просто не можуть. Можливо, ви зрозумієте це через місяць занадто активної праці. Головне — вміти прислухатися до себе, щоб виробити оптимальний графік дій при наявності кількох робіт.






На правах реклами