Ми у Facebook
26.02.2018, 19:37

В Україні затримали хакера, якого шукали правоохоронці 30 країн світу (+ФОТО, ВІДЕО)

Організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як “Avalanche”, яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів, затримали у Києві.
Поліцейські знайшли у нього паспорт громадянина України на ім'я іншої особи. За цим документом він прибув до Києва. На орендованій квартирі, у ході обшуку, також правоохоронці вилучили вилучили ноутбук, гроші та флеш-накопичувачі

Національний банк України попереджає — хакери атакують. Постраждало і Рівне




Сьогодні, 26 лютого, суд обиратиме йому запобіжний захід у місті Полтава.

На Рівненщині упіймали 20-річного хакера



Мережа “Avalanche” функціонувала 7 років. Ліквідовували мережу правоохоронці 30 країн. 30 листопада 2016 року поліцейські провели міжнародну спецоперацію з ліквідації цієї кібермережі. Тоді у Полтаві затримали й організатора цієї злочинної діяльності – 33-річного місцевого мешканця.

1 грудня 2016 року Жовтневий районний суд міста Полтави розглянули клопотання представника Генеральної прокуратури України про його арешт. У обранні саме такого запобіжного заходу суд відмовив, після чого підозрюваний зник із зали суду. Пізніше його оголосили у міжнародний розшук.



Віповідно до українського законодавста, йому інкримінують причетність до вчинення кількох кримінальних правопорушень за низку статей Кримінального кодексу. У той же час прокуратура Вердена і поліцієя Люнебурга (Федеративна Республіка Німеччина) розслідують кримінальну справу щодо міжнародної платформи злочинної інфраструктури, відомої як "Avalanche”, яка використовувалась в якості майданчика для запуску та управління масових глобальних шкідливих атак і відмивання грошей.



К Німеччині, як оцінюють експерти, це спричинило збитків на понад 6 мільйонів євро. Крім того, грошові втрати пов'язані з кібератаками, проведеним по мережі "Avalanche”, за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро по всьому світу.

Про це повідомляє Кіберполіція України.


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами