Ми у Facebook
07.03.2018, 11:15

Команда Острозької академії продемонструвала високий рівень знань

На початку березня, 2 по 4 березня, в Університеті державної фіскальної служби України в місті Ірпінь відбувалася Олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів. змагань у Нідерландах.
Понад два десятки команд з різних університетів України змагалися, аби визначити, хто цього року матиме можливість представляти Україну на міжнародному раунді

Організатори довго готувалися до цієї події. Фабули для змагань зголосилися написати представники Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України, Національної асоціації адвокатів України, а також представники юридичного бізнесу, які надають правові послуги на умовах Pro Bono.

Ролі клієнтів виконували студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого та Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.

20 команд вищих навчальних закладів України три дні демонстрували високий рівень практичної юридичної підготовки. Під час виступів учасники надавали первинну правову допомогу клієнту, а також демонстрували відмінні навички встановлення психологічного контакту з клієнтами, що є важливою обставиною при наданні такої допомоги. У спілкуванні з клієнтом студентам необхідно було з’ясувати необхідну інформацію, виявити справжні мотиви звернення та очікування клієнта, сутність проблеми та націлити клієнта на стратегію подальшої роботи над справою.

Студентки Національного університету «Острозька академія» найкраще в Україні володіють філософськими знаннями

Цього року переможцем Національної Олімпіади юридичних клінік України стала юридична клініка Національного університету «Острозька академія».

Острозька академія розширила географію своєї наукової співпраці

«Це був непростий шлях. Наша команда змагалася із дуже сильними та гідними учасниками та учасницями. Напевно, визначальним стало те, що вони справді повірили в перемогу — і все вдалося. Попереду трішки більше місяця для підготовки до Міжнародного раунду Змагань з консультування клієнтів ім. Брауна-Мостена, які цьогоріч пройдуть в м. Маастрихт, Нідерланди. До речі, у 2011 році команда нашого університету вже була представлена на міжнародному рівні в цьому ж місті. Дуже сподіваюся, що цьогорічний виступ буде успішним», — розповіла член правління Асоціації юридичних клінік України, керівник юридичної клініки «Pro bono» Національного університету «Острозька академія» Марія Цип’ящук.

За повідомленням прес-служби Національного університету "Острозька академія".





На правах реклами