Ми у Facebook
10.03.2018, 10:38

В Україні скасували мораторій на перевірку аптек

У цьому році Держлікслужба вперше за 3 роки перевірятиме діяльність аптек та ліки, які вони реалізують.
Вступила в дію постанова Кабміну, яка фактично дає можливість цього року розпочати систематичні та планові перевірки аптечних закладів, тобто діяльність аптек у повному обсязі. Уже затвердили річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держлікслужби на 2018 рік. Загальнодержавний мораторій на перевірки малого бізнесу і надалі продовжує свою дію у 2018 році.

Довідка: адреси та контакти митних постів Рівненщини


- Понад 3 роки аптечні заклади та лікарські засоби, які вони реалізували, були практично поза профільним контролем. Тобто недобросовісні учасники ринку мали підстави цим реально зловживати. І мова тут іде не лише про якість чи фальсифікат ліків, але й про відсутній контроль за цінами на медикаменти. Уряд, розуміючи ці проблеми, зняв мораторій на перевірки аптек”, - зазначив заступник міністра Роман Ілик.

Відомий на Рівненщині агрохолдинг купив двох конкурентів

Майже чотири роки тому, у серпні 2014 року запровадили мораторій на перевірки малого бізнесу. Закон “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” передбачав повну заборону усіх планових перевірок, зокрема і аптечних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.





На правах реклами