Ми у Facebook
12.03.2018, 16:16

Рівненський район: через 20 років в оселях селян з'явилося світло

Без перебільшення надзвичайно важливий крок до "цивілізації" зроблено у селі Забороль Рівненського району. Тут люди, які впродовж 20 років жили без світла, нарешті його отримали.
Уявіть собі, що відсутність світла у селі неподалік Рівного, коли надворі 2018 рік, була не страшним сном, а реальністю. На вулицях з гарними та світлими назвами - Сонячна та Весела у селі Забороль люди не мали світла довгих...20 років.

Чому така ситуація склалася? Спочатку коли люди тільки почали будувати будинки на цих двох вулицях - мало хто звертався за світлом, але пізніше потреба в електроенергії постала дуже гостро. Проте тодішній сільський голова до 2015 року не брав до уваги вирішення цього питання, не було і значної активності мешканців масиву.



Тільки з приходом нового сільського голови Миколи Шустова, у жовтні 2015 року, сільська рада звернулася до «Рівнеобленерго» для укладання договору про приєднання масиву житлової забудови. Восени 2017-го року керівництво ПрАТ «Рівнеобленерго» взяло на себе ініціативу щодо пришвидшення процесу. Цей проект коштував невимовних зусиль, а також коштів - 1 млн 500 тис грн.

«Рівнеобленерго» встановило трансформаторну підстанцію та провело 1,5 кілометри повітряних ліній. Угоди про приєднання до мереж «Рівнеобленерго» були укладені з 21 мешканцем масиву.

Тим самим спільні зусилля енергетиків, сільської ради, Рівненської райдержадміністрації та небайдужих мешканців масиву дозволили Рівненському району та селу Забороль, зокрема стати сонячними та веселими не тільки за назвами вулиць, на яких вони живуть, а і насправді.






На правах реклами