Ми у Facebook
15.03.2018, 16:05

Керівники територіальних громад дізналися про можливості служби зайнятості

у Рівненському міському центрі зайнятості для керівників об’єднаних територіальних громад Рівненщини презентували можливості зайнятості населення в об’єднаних територіальних громадах.

Відкрив семінар-презентацію директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. «Сьогодні держава має створити умови, щоб людина, яка проживає на території громади працювала на своїй землі. І ми запросили керівників об’єднаних територіальних громад, щоб ви донесли до відома людей отриману тут інформацію, як забезпечити людей роботою, як отримати заробітну плату, мотивували мешканців своїх громад працювати на рідній землі» - сказав Іван Ткачук.

У Рівному відбувся Форум майстрів

Заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко наголосив на важливості цієї зустрічі. «Ми знаходимось в конкурентних умовах з європейськими країнами-сусідами, які дають нашим громадянам роботу. І ми маємо боротися за те, щоб люди поверталися назад. У 2017 році було видано 120 тис. закордонних паспортів. Цифра вражає. Велика частина з цих людей поїхали за кордон. А на Рівненщині є 470 тис. працездатного населення. Тож ми усі разом маємо мобілізуватися, на наших виробництвах створити такі умови, щоб люди залишалися тут. Вакансій достатньо, на підприємствах робота є, і вони, навпаки, мають проблему у залученні робочої сили. І ми покладаємося на вас, як управлінців, які здатні перетворити свою громаду в комфортне середовище» - сказав він.

Рівнянам: в якій компанії вигідніше працювати (+ПОРАДИ)

У роботі семінару-презентації «Забезпечення зайнятості населення в об’єднаних територіальних громадах. Можливості державної служби зайнятості щодо вирішення кадрових проблем» взяли участь перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, представники обласного та базових центрів зайнятості, Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, директор Рівненського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Руслан Сивий, виконавчий директор Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук.

Програму розвитку Бугринської об’єднаної територіальної громади через презентацію паспорту ОТГ представили директор Гощанського районного центру зайнятості Петро Зубкевич та голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук.

Професор Національного університету водного господарства і природокористування Петро Скрипчук презентував спільний українсько-білоруський проект щодо впровадження органічного виробництва «Формування підприємницького середовища для виробництва органічних ягід у транскордонних районах України та Білорусі».

Учасники заходу ознайомилися з матеріально-технічною базою Олександрійського навчального відділення, яке спеціалізується на підготовці фахівців у галузі сільського господарства та навчально-виробничого комплексу Рівненського ЦПТО ДСЗ.

Довідково: Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ здійснює професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 56 професіями у 6 навчальних відділеннях.






На правах реклами