Ми у Facebook
17.03.2018, 16:00

«І засміялась провесінь…»: у Рівному відбудеться вечір творчості Ліни Костенко

19 березня – День народження генія сучасності Ліни Костенко.
Вона – одна з найяскравіших майстринь українського слова, «голос народу», «нерозгадане диво» поезії. Її неможливо не любити, не можна не шанувати, адже її слова зцілюють тисячі душ.
І саме на честь Ліни Костенко Рівненський Міський Будинок Культури організовує арт-проект «І засміялась провесінь…».

Протягом трьох днів, з 17 по 19 березня, в ефірі місцевого радіо та телебачення транслюватимуться аудіо та відеоролики з поезією Ліни Василівни, які були створені творчим колективом МБК.

ФОТО: " Цитата Ліни Костенко, написана на стіні будинку ." Ранок у Рівному очима репортера.

А в День народження геніальної поетеси у Виставковій залі Будинку культури відбудеться вечір творчості Ліни Костенко «І засміялась провесінь…». Під час заходу пройдуть поетичні читання та концерт за творами, в якому візьмуть участь відомі рівненські артисти, котрі здивують неочікуваними музичними прем’єрами.



Ексклюзивом стане презентація вишитої книги-фоліанту віршів Ліни Костенко автора Олени Медведєвої. Відома рівненська мисткиня, письменниця та засновниця арт-видавництва «Креативна книга» О. Медведєва вкотре здивує рівнян своєю неймовірною роботою. Вишита книга має назву «Я поцілую мальву у щоку», містить 72 вірші відомої авторки та презентуватиметься вперше.
Проект просвітницького характеру має на меті залучення широкого кола громадськості та творчої інтелігенції до збереження та примноження та надбань національної культури в Україні, а також ставить перед собою завдання популяризувати творчі здобутки генія сучасності Ліни Василівни Костенко.

Вірш "Крила" Ліни Костенко

Захід проводиться в рамках проекту «Рівне – місто унікальних подій» та за підтримки управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.





На правах реклами