Ми у Facebook
18.03.2018, 11:20

Мешканці Рівненщини можуть отримати теплі кредити

Кабмін надав 400 мільйонів гривень на урядову програму «теплих» кредитів, де втричі, у порівнянні з минулим роком, збільшено фінансову підтримку для ОСББ/ЖБК.
Вже невдовзі запрацює в державних банках – Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку та Укрексімбанку. Безповоротно Уряд надає до 14 тисяч гривень на сім’ю, в залежності від суми, яку родина бере у банку на енергоефективні заходи.

Теплі кредити - 2018: як отримати кредит з "Укргазбанку"


Для співфінансування державної програми виділили 6 мільйонів гривень з обласного бюджету. Позичальникам додатково повертатимуть 15% ставки кредиту.

Безповоротна грошова допомога населенню України надається у розмірі:

20% безповоротної допомоги – на заміну газових котлів для населення.

35% – для фізичних осіб на впровадження енергоефективних заходів (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води та теплової енергії, встановлення вікон).

В Україні запрацює електронна система арешту рахунків боржників

40% – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації.

Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 гривень.

Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів.

За повідомленням прес-служби Рівненської ОДА.





На правах реклами