Ми у Facebook
18.03.2018, 20:20

19 березня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У понеділок, 19 березня 2018 року, приймає вітання з 70-річним ювілеєм відомий рівненський письменник, поет, журналіст, краєзнавець, дипломант літературного конкурсу “Коронація слова 2013” за роман “Страшний Суд” БАСАРАБА Василь Наумович.

Вітаємо з ювылеэм директора ТОВ "Друк Волинь" ЖЕРЕБЕЦЬКОГО Володимира Петровича! Успіхів, процвітання, миру та здоров’я!

У православних християн початок п'ятого тижня (седмиці) Великого посту, Похвальна, пам'ять преподобної Марії Єгипетської. Православна церква згадує у молитвах Знайдення Чесного Хреста і цвяхів святою царицею Оленою в Єрусалимі. Віруючі приклоняються до Ікон Божої Матерi Ченстоховської, Шестокiвської i “Благодатне Небо”.

Як харчуватися під час Великого посту 2018 [ЩОДЕННИЙ КАЛЕНДАР]

День ангела за православним іменословом: Аркадій, Конон, Костянтин, Олена, Федір, Феофіл (Теофіл).

До речі, наші прадіди на Костянтина та Олени з особливою шаною ставилися до води, колодязів та криниць. Господарі освячували колодязі, старанно втоптували навколо них “костянтинові круги” – щоб тала вода не забруднила воду і щоб вода була смачнішою.

19 березня в історії:
Цього дня народились видатні українські поети Максим Рильський (1895-1964) та Ліна Костенко (1930).
60 років тому (1958) у Страсбурзі відкрили перше засідання Європарламенту, законодавчого органу ЄС, який обирається прямим голосуванням громадянами Європейського Союзу.

19 березня – цей день в історії: визначні події, люди, відкриття

19 березня в деяких країнах Європи з 2000 року за ініціативою однієї з компаній м.Клайпеда, Литва відзначають дуже цікаве неофіційне свято День клієнта (International client's day). Представники бізнесу та сфери послуг висловлюють вдячність своїм партнерам та споживачам і дякують за співпрацю.

Прикмета дня: морозна погода 19 березня – до посушливого літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Свята, пам'ятні та ювілейні дати у березні 2018
Церковний календар на березень 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами