Ми у Facebook
20.03.2018, 08:20

20 березня – унікальний День Щастя

Із днем весняного рівнодення сьогодні збігається кілька рідкісних астрономічних явищ і глобальних свят, чим усіх вас вітаємо.
20 березня – унікальна дата на календарі - Всесвітній день Землі, астрономічний початок весни та Міжнародний день щастя!


День весняного рівнодення, астрономічна весна

Ця дата астрономічного року відзначається щорічно в день перетину Сонцем небесного екватора. Саме тоді тривалість дня дорівнює ночі. У різні роки дата і час весняного рівнодення може бути різними. Моменти рівнодення настають у звичайний рік на 5 год. 48 хв. 46 сек. пізніше, ніж у попередній, а у високосний — на 18 год. 11 хв. 14 сек. раніше.

Отже, 20 березня 2020 року, о 05:149 за київським часом починається весняне рівнодення, тобто астрономічна весна. І з кожним днем світловий день буде швидко збільшуватись, а ніч - швидко зменшуватись.

Від сьогодні по-справжньому прокидається природа. Цьому несказанно раділи наші пращури, а дівчата водили хороводи й співали гаївки та веснянки.

До речі, варто придивитися й до природи. За давніми народними прикметами, сонячне весняне рівнодення обіцяє тепле літо, морозний день попереджає, що холоди відступлять ще не скоро і ще 40 днів будуть заморозки. Снігова заметіль обіцяє хороший врожай хліба та овочів.


День Землі

У всьому світі 20 березня відзначається День Землі (англ. Earth Day). Вперше був встановлений в Нью-Йорку, у штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй у 1954 році. З ініціативи ООН у багатьох країнах світу почали приймати закони і державні акти, котрі безпосередньо стосуються вирішення екологічних проблем та охорони навколишнього середовища. Адже наш дім - Земля насправді такий вразливий, якщо його не берегти...


Міжнародний день щастя

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним і найбільшим почуттям всіх людей.


Міжнародний день астрології

Також 20 березня - Міжнародний день астрології, який відзначається щороку у день весняного рівнодення. І Новий астрологічний рік! Адже саме в день весняного рівнодення починається астрологічний рік. Перший знак зодіаку в астрологічному календарі – Овен. Саме в ці дні він набирає максимальної сили. Тож вітаємо всіх, які цікавляться питаннями однієї з найдавніших наук - астрології, і всіх Овнів зі святом!

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Когда на Земле впервые наступил день Счастья
Сонник на кожен день тижня – коли найкрасивіші та віщі сни





На правах реклами