Ми у Facebook
21.03.2018, 16:00

"Халупу" корецької здравниці хочуть викупити інвестори (+ФОТО)

Цілющими водами Корецької обласної лікарні водовідновного лікування зацікавився інвестор.
Він має намір купити старе приміщення медзакладу та 20 сотих землі, щоб звести чотириповерховий корпус для платного перебування пацієнтів.
Властивості радонової води корецької водолікарні відомі давно. У медзакладі лікують захворювання суглобів, м'язів, хребта, переломи, опіків шкіри тощо.





Роблять це з допомогою азотно-радонових ванн, фізіотерапевтичних процедур, у яких використовують цілющу радонову воду. Розрахована водолікарня лише на 70 місць, але попит на лікування вимагає розширення простору.

Фітобочка. Корецька лікарня водовідновного лікування
Фітобочка. Корецька лікарня водовідновного лікування


Пацієнти водолікарні займаються фізичними вправами на орбітреках та велотренажерах
Пацієнти водолікарні займаються фізичними вправами на орбітреках та велотренажерах




Цілющими водами зацікавилось підприємство "Рівне-Буд-Груп", засновниками якого є власник обслуговуючого кооперативу "Автопарк" Анатолій Бобрик і адвокат Олександр Пузирко. У намірах партнерів побудувати новий корпус. Про це юрист заявив на комісії обласної ради з питань комунальної власності.

– Хочемо купити цю хатину, щоб знести стару будівлю та збудувати сучасний лікувальний корпус. Це буде сучасний комфортабельний санаторій, габарити якого становитимуть приблизно 18 на 48 метрів, з басейном 25 метрів. На втілення проекту хочемо виділити півтора мільйона доларів, Проживання і супутні послуги у закладі будуть платними, але без лікарні цей об’єкт не матиме ніякого сенсу. Інвестувати у відбудову всієї лікарні ми не можемо, не має ресурсів, а вкласти такі інвестиції в старі корпуси – нераціонально, – наголосив Олександр ПУЗИРКО.

Приміщення Корецької водолікарні, яке планують знести та побудувати на його місці санаторій
Приміщення Корецької водолікарні, яке планують знести та побудувати на його місці санаторій


Головний лікар Корецької обласної фізіотерапевтичної лікарні Анатолій МИРОНЕЦЬ підтримує ініціативу інвестора і запевняє, що таке сусідство піде на користь самій лікарні:

– Та будівля – розвалюха, бо стоїть ще з минулого століття. Декілька років я порушував питання про реконструкцію, але вона реконструкції не підлягає. Її треба знести. І там би вийшов нормальний лікувальний корпус. Колись там діяли стоматкабінет, бухгалтерія, каса, архів, зараз залишився конференц-зал. Я це все звідти позабирав, подобудовував нові приміщення, зробив реконструкцію, там вже нічого нема. Ми це приміщення лише раз на тиждень використовуємо для загальних нарад, – наголосив керівник закладу.



Врешті після тривалого обговорення депутати доручили комунальному закладу підготувати документи для поділу земельної ділянки в розмірі десять сотих. Тобто, в тих межах, в яких просить ТзОВ "Рівне-Буд-Груп". Що робитимуть із нею далі: здаватимуть в оренду чи продаватимуть через аукціон разом з аварійною будівлею – поки не визначились. Рішення має пройти всі комісії обласної ради та затвердження на сесії.

ФОТО: Олеся ОЛІЙНИК

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Де пройти санаторно-курортне лікування на Рівненщині: ціни й умови
Корецька здравниця вимушена просити допомоги в обласної ради
Санаторій «Корець», що на Рівненщині, продали?





На правах реклами