Ми у Facebook
22.03.2018, 09:21

Без особливих умов зберігання: у Білорусі затримали велику партію контрабандного м’яса

фото з pinsknews.by

Контрабанду намагалися перевезти різноманітними способами — плотом, завернувши у целофанові мішки та автомобілем. Контрабандистів затримали у населеному пункті, який зовсім недалеко від Рівненщини.
Кілька днів тому, пінські прикордонники спільно з працівниками Брестської митниці не допустили незаконне переміщення з України великої партії м’яса. За словами офіційного представника Пінського прикордонного загону Михайла Бут-Гусаіма, під час спільних заходів представники Пінського прикордонного загону разом з працівниками Брестської митниці, на безезі ріки Горинь, за 400 метрів до населеного пункту Річиця Столінського району, зупинили легковик «Volkswagen», за кермом якого був 47-річний місцевий житель. У причепі лежали 37 мішків з м’ясом та 4 телячі туші. Вантаж незаконно завозили з України до Білорусі.

фото з pinsknews.by
фото з pinsknews.by



Білоруси відмовляються їсти свинину з Рівненщини

Через деякий час, група митників та прикордонників виявили двох невідомих, які проігнорували вимогу зупинитися і намагалися утекти на іномарці. Автомобіль знайшли в смт Річиця. Прикордонники з’ясували, що в авто їхало двоє мешканців Столінського району, які, можливо, причетні до контрабанди м’яса.

Ветеринари Рівного закликають не купувати свинину в Росії



фото з pinsknews.by
фото з pinsknews.by


Пізніше також виявили пліт, де лежали 35 туш телятини та мішок зі шматками м’яса.

У стосунку до встановлених осіб розпочали адмністративний процес.

Про це повідомляє Полесская правда, pinsknews.by.


google maps
google maps


Нагадаємо, що смт Річиця Столинського району розташована менш як за сто кілометрів до Рівненщини. Як повідомлялося раніше, у Білорусі обмежили експорт свинини з чотирьох областей України – Рівненської, Одеської, Луганської та Вінницької. Причина обмежень - африканська чума свиней (АЧС).






На правах реклами