Ми у Facebook
22.03.2018, 18:07

2018 рік на Рівненщині стане Роком баскетболу

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко оголосив 2018-й на Рівненщині – Роком баскетболу! Відповідне розпорядження очільник області підписав у присутності спортсменів-баскетболістів.
Як відзначили у прес-службі РОДА, документ передбачає ряд конкретних заходів - проведення дитячо-юнацької баскетбольної ліги, Чемпіонатів та кубків області, змагань серед університетських команд, фестиваль аматорського баскетболу «Rivne Basketball 2018». На даний час з обласного бюджету вже виділено 634 тис. грн. і це тільки початок.

«Ми покращуємо матеріально-технічну базу. Хочемо відремонтувати та облаштувати існуючі баскетбольні майданчики, плануємо вже в цьому році завершити будівництво спорткомплексів у Сарнах та Здолбунові, реконструювати баскетбольний майданчик в парку ім. Т.Шевченка. І звісно ж знаковою подією має стати початок будівництва у Рівному універсального спортивного залу обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву (в районі вул. Макарова). Така споруда в майбутньому має дати можливість нашим баскетболістам брати участь у чемпіонатах Суперліги, проводити міжнародні змагання найвищого рівня», - прокоментував Олексій Муляренко.

Президент обласної федерації баскетболу Олександр Процюк сказав і про те, що важливо не обділити увагою наймолодші групи підготовки:

«Щоб вихованці наші не їздили до Одеси, Києва, Дніпра, а все-таки стартували звідси, тут закріпилися і мали змогу в подальшому розвиватися. А секрети росту ми знаємо. Хочу подякувати всім за підтримку, за увагу до баскетболу, віримо, що перемог цього року буде ще більше».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Президентом нового баскетбольного клубу «Рівне» став Сергій Ліщук

Сергій Ліщук пообіцяв відродити у Рівному баскетбольний клуб

В залі було чимало представників жіночої та чоловічої команд БК «Рівне», президентом якого є зірка українського баскетболу, екс-гравець іспанської «Валенсії» Сергій Ліщук:

«Пройшло вже півроку з часу заснування нашого клубу і є певні результати. Звісно ж, завжди можна більше. Але можу зі своєї сторони запевнити, що ми будемо рости у майстерності та здобувати перемоги для нашого міста й області. Мене досі питають, чому я сюди повернувся, але ж я рівнянин і хочу, щоб Рівне звучало не лише в Україні, а й у Європі. Але все поступово, крок за кроком ми будемо до цього іти».

На даний час жіноча команда БК «Рівне» веде боротьбу за медалі в Суперлізі України, чоловіча команда БК «Рівне» також перебуває в трійці кращих в західній підгрупі Вищої ліги України з баскетболу.

Загалом, в області в дитячо-юнацьких спортивних школах діє 15 відділень з баскетболу, в яких займається понад 1200 учнів, працює 43 тренери-викладачі, з них 22 – штатних.





На правах реклами