Ми у Facebook
24.03.2018, 10:03

Із Рівного в Здолбунів просять везти до кладовища

Здолбунівчанин Назарук Юрій розмістив петицію на ресурсі електронного самоврядування “Розумне місто” петицію з вимогою продовжити кінцеву зупинку маршрутки Рівне - Здобунів.
"Автобусною зупинкою на вулиці Коперника (бiля кладовища) рiдше чи частiше користуються майже всi жителi нашого мiста! А жителi вулиці Драгоманова i прилеглих вулиць - регулярно. Дана зупинка до кiнця не облаштована для пасажирiв, що з одного боку дороги, що з iншого (поставили лише лавочки, немає накриття, урн для смiття). Добре хоч лiхтар вiднедавна горить хоч з одного боку (зi сторони Драгоманова). Сiсти на цих зупинках можна на "острозьку" маршрутку, або так звaну "сiльську". Зi сторони Здовбицi, пiд'їжджаючи до цiєї зупинки, маршрутка розганяється з гiрки (з мосту) i не завжди водієві хочеться "псувати гальма" i зупинятися. Деякi з них взагалi заявляють, що у їхньому маршрутi зупинки немає. Чекати на добросовiсного водiя доводиться iнколи 20-25 хвилин. Добре, якщо погода тепла. А коли дощ, снiг чи скажений вiтер з поля... А стояти доводиться з маленькими дiтьми! Сусiди, з якими доводиться дiлити довгi хвилини очiкування маршрутки, вже давно обговорюють, що було б добре протягнути маршрут Рiвне-Здолбунiв таким чином, щоб початкова/кiнцева зупинка була бiля кладовища. Технiчно зробити це можна, було б бажання!” - наголошує автор петиції.

З 1 квітня подорожчає проїзд у Рівному. І це не жарт



Крім того, як вдалося з’ясувати, мешканці Здолбунова не проти, щоб на зупинці біля кладовища облаштували накриття:

- Місце зупинки навпроти кладовища продувається з усіх сторін, було б добре, якби на цій зупинці було ще й накриття, чекати на транспорт було б затишніше, - говорить здолбунівчанка Катерина.



Петиція набрала сто підписів із ста необхідних.

Рівняни скаржаться на маршрутників

Якщо вирішать “протягнути” зупинку до кладовища, чи потрібно буде платити більше за проїзд, адже дещо збільшиться відстань:

- Потрібно конкретно розраховувати. Вартість перевезення формується за зональним принципом. Якщо зупинка не виходить за певну “зону”, за якою сформованна ціна, то вона і не зросте, наголошу — якщо продовжать зупинку, тоді можна буде говорити конкретно, - говорить Валентин Демчук — президент громадської організації “Союз перевізників України"

Петиція звернена до міської влади Здолбунова.Міські урядники вирішуватимуть, чи продовжити зупинку.





На правах реклами