Ми у Facebook
24.03.2018, 19:05

У Рівному відбулася презентація унікального інклюзивного арт-проекту

Презентація відбулася у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Нам запропонували ознайомитися з успішним Всеукраїнським проектом під глибоко символічною назвою «Почути». Керівник – Олександра Смірнова, продюсер друкованого видання - Олена Лазуткіна
На заході були присутні журналісти й різноманітні творчі люди, працівники бібліотеки та самі читачі.

Результатом клопіткої роботи учасників Всеукраїнського однойменного проекту стала книга «Почути». Це – збірка поезій сучасних авторів України, виданих унікальним способом, інформація передається шрифтом Брайля та жестовою мовою. Книгу можуть читати незрячі та нечуючі.



Модератор заходу - його ініціатор рівненський поет Андрій Пермяков. Поети з Києва: Катерина Волошина, Оксана Боровець, Юрій Семенов декламували свої твори. Слід віддати також належне працівникам Рівненської облбібліотеки Петру ПОЛІЩУКУ та Зої РОМАНУСІ, завдяки яким захід пройшов на справді високому рівні.



Мені особисто найбільше сподобалися читання віршів Катерини ВОЛОШИНОЇ - яскравої та неординарної авторки, котра називає себе "білінгвальною". Тобто, пише вірші і українською, і російською. Драматизм та почуття гумору, екстравертованість і водночас, занурення у свій загадковий, талановитий, захоплюючий світ - от чим запам'яталися декламування віршів Катерини.
- Вражень дуже багато і вони насамперед позитивні, - ділиться відомий рівнянин Віктор БУЛИГА, директор Рівненського міжнародного фестивалю фільмів "DREAM CITY".

- У мене також залишилися вкрай приємні відчуття про Рівне та про рівненських читачів, - приєднується до нього наша гостя з Києва, поетеса Катерина ВОЛОШИНА.

Фотографії надано РОУНБ.





На правах реклами