Ми у Facebook
28.03.2018, 14:00

Битою та молотком вибивали модну валюту: двох друзів жорстоко катували за “ферму” електронних грошей (+ФОТО)

Віртуальна валюта все більше привертає увагу любителів легкої наживи. Нині один Bitcoin коштує вісім з половиною тисяч доларів, і курс постійно зростає.
Одні шукають спосіб "добути" віртуальні гроші, а інші – "віджати". Детективна історія з викраденням і катуванням трапилася в Луцьку, де "добувачів" біткоїнів визволяли з полону.




Мордували в підвалі


Двох друзів викрали посеред вулиці в Луцьку. Побили та на автомобілі вивезли в село Забороль неподалік обласного центру. Там кинули в підвал приватного будинку. Нещадно катували.

Зниклу школярку з Рівного розшукують за кордоном (+ВІДЕО)



– Били молотком і битою в різні частини тіла. Якби був худіший і слабший, то напевно б "здох", – пригадує звільнений ОЛЕКСАНДР. – Вимагали переписати всі гроші, майно та віддати ферму віртуальної валюти.

У Рівному жорстоко побили юнака за навушники (+ФОТО)

Молодик створив її з другом. Він теж став заручником. В Олександра синці по всьому тілі та струс мозку. У товариша зламана рука, лікарі змушені були робити операцію. Реабілітація буде тривалою, запевняють медики Луцької центральної міської лікарні. Хлопці дякують, що залишилися живі. Хоча запевняють: з шести нападників знали кількох особисто.



Звільняв спецназ

Про зникнення друзів у поліцію повідомили рідні. Менш ніж за добу "віртуальних фермерів" звільнили. Із шести нападників двом вдалося втекти. Нині їх розшукують. У підвалі, де катували друзів, спецназ виявив засоби тортур.

За віртуальні гроші реально викрали та побили двох айтішніків (+ВІДЕО)


– До них застосовували насилля, для цього злочинці використовували спецзасоби – молоток і битку, які спеціально пристосовані до нанесення ударів, – зазначив начальник слідства Луцького міського відділу поліції Аркадій НАЙДИЧ.

Двоє нападників, особи яких встановили, поки в розшуку. Решті чотирьом суд обрав міру запобіжного заходу – два місяці утримання в слідчому ізоляторі.

Катам світить до 12 років тюрми

Затриманим поліція інкримінує цілий "букет" справ. Зокрема, розбійний напад, угон автомобіля, викрадення та вимагання. Також перевіряють версію катування. Чому пішли на злочин, відмовчуються. Адже уже притягувалися до відповідальності за злочини.

Власники ферми віртуальної валюти пробудуть у медзакладі ще два місяці. Натомість кривдникам загрожує від семи до 12 років ув’язнення. Адже за віртуальну ферму з видобутку Вitcoin вимагали п’ять тисяч доларів.

Що таке біткоїни?

Ця перша електронна валюта, яка є математичним кодом, котрий неможливо підробити. З її допомогою можна здійснювати покупки, інші операції, обмінювати на іншу валюту.

Біткоїни отримують шляхом видобування – майнінгу, який відбувається через вирішення комп’ютером задач. Коли система вирішує низку завдань, з’являється винагорода у вигляді біткоїна.

Для видобутку нині застосовують дуже потужне обладнання.

Найпростіший спосіб для пересічного громадянина отримати біткоїни — купити криптовалюту, тримати її у спеціальному гаманці та очікувати подорожчання. Біткоїни можна купити через термінали, які діють в Одесі та Києві, або на біржі, як, наприклад, Українська біржа криптовалюти, пише ВолиньPost.

В Японії ця криптовалюта визнана законним засобом для платежу, а в Австралії біткоїн розглядають з точки зору власності, транзакції за ним – через бартер. Використовують їх в обігу в Німеччині, Новій Зеландії, Сінгапурі, окремих штатах США та деяких офшорах. Статус криптовалюти в Україні сьогодні не визначено жодним нормативним актом.

Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.





На правах реклами