Ми у Facebook
02.04.2018, 13:56

Бункер Коха знову може залишитися без орендаря

Знаменитий бункер Еріка Коха поблизу Рівненського обласного краєзнавчого музею тривалий час стояв закинутим. Рік тому в споруді часів Другої світової війни лад почав наводити орендар. Однак і він може відмовитися від планів створити там музей.
Бункер перебуває у власності міста. У 2011 році з ВАТ “Укрцемремонт” було розірвано угоду через несплату оренди. Торік у лютому відомий підприємець Сергій Шабалін переміг у конкурсі. Новий інвестор зобов’язався навести лад у приміщенні площею 80 квадратних метрів. Реально користуватися можна лише першим поверхом – нижчі рівні були затоплені водою. Сергій Шабалін зазначав, що у бункері є чотири невеликі кімнатки (точніше три, адже одна розділена навпіл). Він планував створити там музей тоталітаризму та кафе. Оцінював цей проект Сергій Шабалін у мінімум три мільйони гривень. Договір оренди уклали на два роки та 11 місяців з можливим продовженням. Викупити приміщення не дозволялося. Проте, орендар може відмовитися від цього бункера через бюрократичні перипетії:

Як може виглядати у Рівному бункер Коха

– Управління культури виставило жорсткі обмеження орендареві: перш за все потрібно створити музей. Він на це пристав. Щоб розпочати будь-які будівельні роботи, згідно із законом, слід мати в оренді землю. Коли фахівці визначили межі земельної ділянки, то вийшло, що її обсяг вісім сотих. Саме площа ділянки і стала каменем спотикання. На останній сесії я переказав депутатам свою розмову з інвестором, якщо землю не передадуть в оренду найближчим часом, то інвестор відмовиться від бункера. Тоді управління культури і туризму оформить бункер як пам’ятку історії і запропонує депутатам виділити на ремонт вже бюджетні кошти. Таким чином, місто може втратити інвестора, готового за свої гроші облаштувати музей. Зараз інвестор вклав в оренду об’єкта, який не можна використовувати, 150 тисяч гривень, — пояснив начальник міського управління культури і туризму Тарас МАКСИМЕНКО.

Поки орендар від своїх планів не відступає, але зізнається – запал зникає. ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ





На правах реклами