Ми у Facebook
03.04.2018, 14:05

Чи може затопити Рівненщину

Ілюстративне фото з Інтернету.

Із початком весни традиційно піднімається рівень води у річках та озерах. Нещодавно у Рівному, для прикладу, затопило приватні обійстя.
Нещодавно бійці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини Рівного допомагали мешканцям вулиці Шпудейка (район Басового Кута), відкачавши з приватних домоволодінь.

ФОТО: у Рівному затопило приватний сектор

Внаслідок весняного водопілля там підтопило шість приватних подвір’їв, виникла загроза підтоплення житлових будинків.

Чи загрожує Рівненській області підтоплення через водопілля? Адже вода у Рівненській області починає прибувати ще з 8 березня. У березні гідрометеорологи не спостерігали жодних загрозливих тенденцій - суттєвих підтоплень територій Рівненський обласний центр з гідрометеорології не прогнозував.

Чи будуть на Рівненщині весняні паводки

І зараз особливої загрози теж поки немає:

- На річках області переважає ріст рівнів води до 8см за добу. У створах всіх гідропостів річки очистилися від льоду. У створі гідропосту Млинок, що в Зарічненському районі, річка Стир знаходиться на заплаві шаром 44см, решта річок у створах гідропостів знаходяться в межах русел.

У зв’язку з наростанням тепла, найближчими днями рівень води на річках Рівненщини продовжить зростати, однак на території водозборів майже не залишилося снігу і опадів, які могли б вплинути на стік. Тому загрози це незначне зростання водності наразі немає,
- зазначає Богдан Масовець, начальник Рівненського обласного центру з гідрометеорології.





На правах реклами