Ми у Facebook
06.04.2018, 16:42

Рівненське підприємство "прославилося" - потрапило в рейтинг боржників

Мін’юст оприлюднив антирейтинг найбільших підприємств боржників з виплати зарплати.
Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, в рамках проведення кампанії з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, Мін’юст сформував антирейтинг найбільших по Україні підприємств-боржників по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

Як стягнути нараховану, але не виплачену зарплату?

«Це ілюстрація того, що на сьогодні мають місце грубі порушення підприємствами трудових прав людей. Міністерство юстиції буде вживати усіх заходів для ліквідації їхньої заборгованості перед своїми працівниками», - підкреслила заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко.

Згідно із цим рейтингом, ДП "Рівненський автомобільний ремонтний завод" знаходиться на 11 місці, заборгувавши 5,7 мільйонів гривень.



Зараз У Рівному діють мобільні групи для ліквідації заборгованості по заробітній платі. Про це повідомили з Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

Такі групи створені, зокрема, для вжиття заходів для ліквідації заборгованості у виконавчих провадженнях по стягненню заробітної плати із ПрАТ «Рівнеазот», ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» та ДП «Проектно-вишукувальний інститут «Рівнедіпроводгосп».
На сьогодні у Рівненському міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області перебуває 1136 виконавчих документів щодо стягнення заборгованості по зарплаті та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами на загальну суму 9 371 888 гривень. Найбільше, а саме 5 713 430 гривень заробітної плати, заборгував своїм працівникам Рівненський автомобільний ремонтний завод. За даними Міністерства юстиції, він також входить до числа найбільших підприємств-боржників по Україні.

Міністерство фінансів позичило у банків 20 мільярдів гривень

Нагадаємо, що на Рівненщині створили регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Очолив штаб начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук. Загалом у Рівненській області налічується вісім підприємств-боржників, які знаходяться у містах Рівне і Сарни, Рівненському та Рокитнівському районах.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами