Ми у Facebook
06.04.2018, 15:42

Жителі Рівного виступили проти вбивств у КНР

Час від часу, незалежно від пори року чи погоди, в самому центрі Рівного, на Майдані Незалежності, можна побачити декількох людей у жовтих куртках. Вони роблять незвичні вправи під спокійну музику та збирають підписи проти репресій однодумців у Китаї.
Вадим приїжджає до Рівного з Червонограда вже близько трьох років. Каже, хоче познайомити із практикою самовдосконалення Фалунь Дафа, а головне – допомогти зупинити жорстокі репресії прихильників цього руху в Китаї, які вже 19 років проводить там правляча комуністична партія.




В основі Фалунь Дафа (інша назва Фалуньгун) виконання п’яти комплексів енергетичних вправ традиційної гімнастики цігун, а також виправляння свого характеру згідно з принципами чесності, доброти та терпіння. При цьому Фалунь Дафа – не релігія, це цілісна система вдосконалення душі та тіла.




Цією практикою займаються мільйони людей у більше ніж 100 країнах світу, зокрема в Україні: у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Вінниці. Кілька чоловік практикує у Рівному.


Вадим розповідає, що практика Фалунь Дафа докорінно змінила його життя: «В першу чергу я позбувся деяких хронічних хвороб, які мучили мене багато років, наприклад, грижа поперекового відділу хребта. Але я думаю, це відбулося не тільки завдяки виконанню вправ. Насамперед, я змінився із середини: став більш врівноваженим, почав шукати причини конфліктів та проблем у собі. Кажуть, що людині дуже важко змінитися – це правда. Але, якщо змінюєшся ти, то змінюється і світ навколо».




Вадим каже, що не закликає жителів Рівного займатися Фалунь Дафа – його мета розказати усім про репресії, які здійснює комуністична влада в КНР щодо прихильників Фалуньгун, а саме – зупинити незаконне примусове видаляння органів. Один зі способів – поставити підпис під петицією до ООН від організації «Лікарі проти насильницького видаляння органів» (DAFOH - Doctors Against Forced Organ Harvesting). Ця петиція вже стала другою за величиною за всю історію ООН, адже свої підписи поставило близько 3 млн чоловік у більш ніж 50 країнах світу. Зокрема, понад 50 тисяч осіб – в Україні. Документ закликає припинити в Китаї нелюдську практику видаляння органів у живих людей, в'язнів совісті.

За часом незаконне видаляння органів у Китаї співпало з початком репресій Фалуньгун. Їх розгорнув колишній генсек компартії Китаю Цзянь Цземінь, який угледів у великій популярності духовної практики загрозу своєму авторитарному правлінню. Адже згідно з офіційним опитування у 1998 році Фалуньгун займався майже кожен десятий китаєць, що значно перевищувало кількість членів компартії. Принципи Фалуньгун: істина, доброта, терпіння протилежні до засад, на яких ґрунтується компартія: обман, злість та насилля. Отож Цзянь Цземінь наказав «зганьбити їхню репутацію, розорити фінансово, знищити фізично». Він планував за три місяці повністю знищити Фалуньгун, але репресії тривають і досі. Людей, які просто хочуть бути здоровими та в повсякденному житті керуються високими моральними принципами почали масово запроторювати до в’язниць, примушувати до понаднормової праці в трудових таборах та навіть примусово видаляти органи. Прибічники Фалуньгун стали найчисленнішою групою в'язнів совісті у світі. Аби виправдати репресії комуністична влада сфабрикувала неправдиву інформацію про Фалуньгун та його засновника, Майстра Лі Хунчжи, а всі злочини в країні почали приписувати прибічникам Фалунь Дафа. Ця брехлива інформація широко транслювалася в усіх китайських ЗМІ, а через посольства і консульства почала ширитися за кордоном.



Одна з учасниць акції Валентина каже, що репресії щодо Фалуньгун це не проблема одного Китаю, адже людей знищують за загальнолюдські моральні принципи. «Я вважаю, що кожна свідома людина має зробити щось, аби припинити цей сьогоднішній геноцид. Українці пережили і Голодомор, і сталінські чистки, і тому ми, як ніхто інший, знаємо ціну мовчання. Отже, я вірю, що українці не будуть стояти осторонь цього лиха», - каже Валентина.

Згідно з незалежним десятирічним дослідженням «Криваве видаляння органів. Бійня», проведенним колишнім держсекретарем Канади з Азійсько-тихоокеанському регіону Девідом Кілгуром та іншими правозахисниками, починаючи з 2000 року, в Китаї щорічно проводиться від 60 000 до 100 000 операцій з трансплантації, і це в той час, як в країні відсутня система жертвувань органів. Більша частина донорів - це прибічники Фалуньгун, а також тибетці, уйгури, католики.

У 2016 році Конгрес США ухвалив резолюцію, яка закликає припинити незаконне видаляння органів в послідовників Фалунь Дафа у Китаї, таку ж декларацію було ухвалено того року і Європарламентом.

А організація DAFOH у 2016 році була номінована на здобуття Нобелівської премії миру за те, що інформує світову громадськість про неетичні методи трансплантації органів у Китаї та інших регіонах світу.

Ви також можете поставити свій підпис під цією петицією онлайн:
https://dafoh.org/petition-to-the-united-nations/





На правах реклами