Ми у Facebook
15.04.2018, 17:20

Як знайти безкоштовне житло у Європі? [+ПОРАДИ]

Попереду літо - сезонна робота, відпочинок, тому важливо знати як зекономити на проживанні.
Журналістка «Заробітчан», «Європи за копійки» та тревел-блогер Даша Сєбова розповіла, як без грошей або за дуже невелику плату зняти кімнату або квартиру в будь-якому куточку Старого Світу.

Безкоштовно – у каучсерферів

Якщо не хочете платити за житло під час подорожі, користуйтеся каучсерфінгом.
Couchsurfing.com – це сервіс, на якому можна знайти кімнату по всьому світу. Бонусом є шанс отримати безкоштовні екскурсії та навіть транспорт. Але ви повинні розуміти, що людина, яка вас приймає, напевно чекатиме у відповідь розповіді про нашу країну і, можливо, попросить приготувати щось із українських страв. Я якось варила борщ в одній зі своїх поїздок. Крім того, зареєструвавшись на сайті, ви маєте бути готові до того, що і вам може написати іноземець та попроситися переночувати у вас удома.

Як працює сервіс

По суті – це соціальна мережа для мандрівників. Тут усе залежить від позитивного іміджу! Створюєте профіль, максимально заповнюєте його англійською. Просите друзів, які зареєстровані на сайті, написати про вас позитивний відгук. В ідеалі, якщо маєте час, приймаєте у себе вдома кількох людей і також просите їх написати відгуки. Незнайомець з іншої країни значно охочіше прийме вас, якщо знатиме, що ви класний.

Знайти потрібний варіант на сайті можна кількома способами:

1. Шукаєте у потрібному місті каучів і надсилаєте їм запити.
2. Або залишаєте повідомлення у групі Emergency couch. Такі є в кожному місті, але (!) кидати туди запити можна лише в останній момент. Як наслідок, до потрібного терміну можна й не отримати позитивного результату.
3. За два-три тижні у своєму профілі створюєте PublicTrip, вказуєте у ньому місто, дату, мету приїзду і розповідаєте трохи про себе. Жителям зазначеного міста зазвичай приходить повідомлення, що хтось (тобто ви) шукає нічліг. І люди реагують.

Житло – за роботу

Іще один спосіб безкоштовно пожити у Європі – для працьовитих. Там дуже популярні сервіси, на яких люди пропонують безкоштовне житло, натомість ви кілька годин на день працюєте на господаря квартири чи будинку. Найчастіше можуть просити допомогти по господарству, на фермі або посидіти з дитиною. На відміну від каучсерфінгу, де проживання в будинку пропонують у середньому на 2-3 дні, згідно з цим варіантом вас готові приймати і два тижні, і місяць.

Workaway.info – реєстрація коштує 20 $ на рік. За них ви отримуєте контакти працедавців, трудитися на яких можна за житло та харчі.

Organicvolunteers.com – пропонує роботу на різноманітних фермах, які спеціалізуються на органічних продуктах

Wwoof.net – схожий на попередній сервіс, тільки вибір житла менший.

Helpx.net – цікавий тим, що за реєстрацію платити не треба. Кажуть, у каталозі є навіть яхти, де можна пожити кілька днів.

Staydu.com – тут можна обрати на місці: платити за житло чи відпрацьовувати. Іноді вдається знайти і безкоштовний варіант.

Номери, квартири, кімнати недорого
Якщо каучсерфінг і праця за житло не для вас, і ви згодні платити, то рекомендую такі сервіси:

Booking.com – класика, сила-силенна готелів, хостелів, апартаментів по всьому світу.
Airbnb.com – тут можна знайти апартаменти, часто дешевші, ніж номери в готелях.
Hostelworld.com – спеціалізується на хостелах і кемпінгах. На цьому сервісі я знайшла у Римі кемпінг за 7 євро з крутим басейном
Hotels.com – дізналася про нього від свого паризького кауча. Він там знаходив, наприклад, номер у готелі в самому центрі Флоренції, вартістю 25 євро за ніч на двох!
Agoda.com – іще один сервіс пошуку готелів. Рекомендую перевіряти ціни на вподобаний готель одразу по всіх сервісах. Вони часто відрізняються через рівень сервісного збору порталу або акції.





На правах реклами