Ми у Facebook
05.05.2018, 16:00

Чотирилапі поліцейські Рівненщини - гордість кінологів

Для кожного кінолога його службова собака — професіонал. Однак серед вихованців кінологічного центру ГУНП є німецькі вівчарки, яких по праву можна вважати гордістю поліцейських.
Четверо представниць прекрасної статі Орна, Грета, Гроза і Бада — різні за характером, темпераментом, зовнішністю, але на службі досягли високих показників.



Скромність, вихованість, порядність — це про Орну. Але це на перший погляд, бо в пошуках злочинців проявляє бійцівський характер. Вона посприяла розкриттю крадіжки побутової техніки з будинку в обласному центрі. За слідами собака привів до багатоповерхівки, де в одній з квартир у подальшому поліцейські виявили злодія та поцуплене.



Допомогла Орна затримати і викрадача легкового автомобіля. Під час відпрацювання Острога в поле зору працівників поліції потрапив чоловік, який підпадав під орієнтування. Щоправда, зловмисник не чекав, що його наздожене німецька вівчарка. Звісно, що всі досягнення Орни — завдяки її кінологу Михайлу Рубелю.



«Живчик» Грета не один десяток кілометрів здолала в різних районах Рівненщини за слідами зловмисників. Здебільшого затримувала крадіїв і грабіжників. Ця зваблива «дама» у розквіті сил цілком підходить у фотомоделі. Тільки от у взаємній любові з її кінологом Тарасом Логвисьом, третьому місця немає, бо підкоряється лише його командам.



Гроза злочинців-крадіїв. Саме кличка цієї собаки сповна відповідає її посадовим обов’язкам. Торік завдяки проведеним нею «слідчим» діям вона вивела до будинку, де поліцейські затримали двох раніше судимих зловмисників за крадіжку значної суми коштів і золотих виробів із помешкання у Рівному. Та попри професійну жилку та досвідченість, Гроза ніяковіє, коли на прогулянку доводиться іти без Олександра Пелеха.





Бада — красуня, хоч вже у поважному як для собаки шестирічному віці. Вона тривалий час перебувала на службі разом із Миколою Дячуком на Млинівщині, де покращувала показники службової діяльності місцевого відділення поліції. На її рахунку не тільки розкриті майнові злочини, а й розшук безвісти зниклого жителя району. Нині нею опікується Рита Семенчук.





Утім, яким би не був послужний список службових собак центру, кінологи їх люблять і цінують, насамперед, за безмежну відданість, хоч присяги на вірність вони і не складають…



Відділ комунікації поліції Рівненської області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Куди віддати пса на дресирування?

На наркотики вівчарка Недіс вказує лапою [+Фото]

У рівненського нардепа з'явився чотирилапий друг





На правах реклами