Ми у Facebook
15.04.2018, 10:03

Убив батька та бабусю, щоб не заважали гратися?

Напередодні Пасхи стало відомо про моторошне вбивство у Володимирці. Там знайшли мертвими чоловіка та літню жінку, яких безжально зарізали у їхньому ж будинку. Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив керівник управління Нацполіції в Рівненській області Валерій САМЧУК.
За його словами, 25-річний підозрюваний жорстоко вбив своїх рідних батька та бабусю. Загиблих виявила мати хлопця, яка після обіду 3 квітня повернулася додому.

Поліція затримала молодика з Володимирця, який вбив батька та бабусю

Поліцейські розповіли про обставини убивства:

– Ми побачили два ножі, застромлених у шию його баби, а в батьку – три застромлені ножі й два зламаних. Тобто було нанесених п'ять ударів, – зазначив у своєму коментарі телеканалу “Україна” в.о начальника управління Нацполіції у Рівненській області Сергій ВОЛКОВ.

Мешканець Володимирця Дмитро, як переконані слідчі, відразу після злочину намагався утекти, але його затримали правоохоронці. На це поліцейським знадобилося лише кілька годин.

Як говорить Сергій Волков, молодик був затятим гравцем у комп’ютерні ігри. Більшу частину свого часу проводив перед монітором комп’ютера. На зауваження рідні, яка перешкоджала йому бавитися, реагував агресивно. За однією з версій, через це й убив – заважали грати. Підозрюваний на контакт зі слідством не йде і нічого не пояснює.

25-річного мешканця Рівненщини підозрюють у вбивстві рідних (+ВІДЕО)

Проте, нездоровий потяг до гри може й не бути причиною вбивства. Як вважає психіатр, люди здатні йти на такий крок у стані алкогольного сп’яніння або у стані сильного афекту.

– Афект патологічний, або афект фізіологічний – це коли людина настільки сильно чогось хотіла, або чогось боялась або до чогось прагнула, що вона в той момент має звужену свідомість, – пояснює психіатр Василь ГАЛЯБАР.

Під час судового засідання, прокурор просив арештувати Дмитра на час слідства. Буцімто він небезпечний для навколишніх. Сусіди розповідають, що молодий чоловік їм погрожував у відповідь навіть на незначні зауваження.

Свою вину підозрюваний заперечує. Переконує, що ні з ким не конфліктував:

– З приводу того, що я погрожував комусь убивством, то такого ніколи не було. Я ніколи нікому не казав, що я вб’ю когось чи скалічу, – сказав у свій захист підозрюваний 25-річний Дмитро.

Підозрюваного у подвійному вбивстві суд арештував на два місяці. Він також пройде психіатричну експертизу. Якщо доведуть, що позбавив життя свою бабусю та батька – може отримати по життєве ув’язнення.

Фото В.Миколайчук

Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами