Ми у Facebook
17.04.2018, 09:01

Перші ОТГ на Рівненщині отримали землі

Понад 827 гектарів, які перебували в державній власності, отримали дві громади з Дубенщини – Тараканівська та Привільненська.
Дві перші об’єднані територіальні громади Дубенського району, відповідно до Постанови Кабміну, отримали землі сільськогосподарського призначення, які розташовані поза межами населених пунктів. Це один з етапів процесу децентралізації.

Верховна Рада спростила об’єднання територіальних громад: що отримають від цього люди?

Відповідні акти підписали начальник Головного територіального управління Держгеокадастру у Рівненській області Роман Мигаль і голови Тараканівської та Привільненської ОТГ, інформує rv.gov.ua.

Об’єднані територіальні громади Рівненщини отримають гроші на розвиток

Загалом у власність ОТГ передали понад 827 гектарів землі. Зокрема, Тараканівська громада отримала 407,6 гектара, а Привільненська – 419,5 гектара. Отож повноваження, якими до цього володіли управління Держгеокадастру, передаються на місця. Громади розпоряджатимуться цими землями так само, як і тими, що в межах населених пунктів – рішенням сесій.

"Передача землі громадам – це ще один стимул до об’єднання. До нового року мають передати землі й іншим ОТГ", – зазначив голова Дубенської райдержадміністрації Юрій ПАРФЕНЮК.





На правах реклами