Ми у Facebook
20.04.2018, 16:17

Рівненщина відправила на строкову військову службу першу сотню призовників

На збірному пункті Рівненського обласного військового комісаріату відбулись урочистості з нагоди першої відправки до Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби перших строковиків.
В заході, який відбувся під керівництвом військового комісара Рівненського військового комісаріату полковника Михайла Гнатіва, взяли участь представники Рівненської обласної державної адміністрації, офіцери міських і районних військових комісаріатів, інших військових формувань, військовослужбовець 95 окремої десантно-штурмової бригади - учасники АТО Дмитро Хомицький, рідні та близькі юнаків.

Військовий журналіст з Рівного отримав почесну відзнаку (+ФОТО)



- Бути першими нелегко, проте завжди почесно й відповідально, - звернувся до майбутніх воїнів полковник Михайло Гнатів. - Ви служитимете на Львівщині, Житомирщині, Київщині та в столиці України місті Києві. Відповідно до рішення керівництва держави строковики не залучаються до виконання завдань АТО.

Військовому з Рівного подякував Міністр оборони Польщі





- Вірю, що військова служба стане для кожного інструментом фізичного й морального гарту та справжнім іспитом на громадянську зрілість. Дякую вам за бажання й рішучість виконувати свій конституційний обов’язок із захисту Вітчизни, - підкреслив військовий комісар.
Полковник Михайло Гнатів також подякував батькам призовників за виховання справжніх патріотів. Розповів, що з кожним роком умови проходження військової служби в Збройних Силах України покращуються. Це стосується всіх видів забезпечення військовослужбовців, зокрема продовольчого, матеріального та фінансового. Більше того, для зручності користування на кожного призовника на обласному збірному пункті оформляється банківська картка на яку після прибуття до військової частини йому буде перераховано одноразову виплату 3524 гривні. Сюди ж за весь період служби він щомісяця отримуватиме грошове забезпечення в розмірі близько 250 гривень.





Від голови Рівненської обласної державної адміністрації вітання призовникам передав начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами і оборонної роботи Олександр Баладир. Він побажав служити з честю та гідно представляти наш край у всіх куточках Батьківщини.
Перед відправкою до війська за майбутніх строковиків прочитав молитву та окропив їх святою водою старший військовий капелан оперативного командування «Захід» отець Тарас Волянюк.
В рамках призовної кампанії «Весна-2018» в Рівненській області з більше семи тисяч юнаків, які підлягають призову, до війська протягом квітня-травня буде відправлено близько п’яти сотень.









Прес-офіцер Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец.





На правах реклами