Ми у Facebook
29.04.2018, 08:06

На Рівненщині засудили зловмисника, який душив таксиста дитячою скакалкою

Фото ілюстративне

Присудили 850 гривень штрафу і 6000 гривень моральної шкоди на користь потерпілого.
У січні 2017 року близько 23 години в селі Озеро Володимирецького району зловмисник разом зі своєю супутницею їхали в таксі. Чоловік зненацька накинувся на таксиста і почав душити скакалкою, а жінка в цей час шукала гроші в салоні автомобіля.

Таксист пояснив суду, що того вечора поступило замовлення перевезти людей з села Озеро в село Каноничі Володимирецького району. Жінка сіла на переднє сидіння, а хлопець - на заднє.

Вчителя засудили на 10 років за ревнощі до учениці

Переїхавши місток в селі Озеро, хлопець попросив зупинитися. Коли водій зупинився, зловмисник накинув йому на шию скакалку і почав душити. Таксист увімкнув у салоні автомобіля світло та порвав скакалку. Обвинувачений вискочив з машини і втік.

Потім таксист зателефонував своїм колегам і поїхав в Володимирець до відділення поліції. Жінка поїхала з ним. Обвинувачена перебувала в стані алкогольного сп'яніння.

Потерпілий не знає, що жінка хотіла в нього забрати, вона метушилася біля бардачка автомобіля. Він не стверджує, що остання хотіла забрати в нього гроші, але нижньому бардачку машини речі були розкидані. Внаслідок нападу переніс фізичний біль, емоційний стрес, страх за своє здоров'я та життя.

Окрім того, правоохоронці виявили та вилучили в жінки ніж, який являється холодною зброєю.

Обвинувачена своєї вини не визнала. Пояснила, що у той вечір вони з племінником її чоловіка були в Володимирці. Сиділи в кафе «Кукушка», відпочивали. Потім повернулися в село Озеро, розпивали спиртні напої. Через деякий час вирішили поїхати в село Каноничі, викликали таксі. В машині вона сіла на переднє сидіння, хлопець - на заднє. Хлопець попросив зупинитися, вийти в туалет. Коли машина зупинилася, почула крик зі сторони водія. Повернувшись назад, побачила, що племінника в автомобілі немає. Потерпілий побіг за ним. Вона залишилась біля машини. Ніякої домовленості про пограбування не було, в бардачку машини нічого не шукала. Вже в поліції дізналася, що хлопець душив потерпілого скакалкою, яку вони купили для дітей.

Обвинувачений теж своєї вини не визнав. Пояснив, що наміру пограбувати потерпілого у них не було. Накинув скакалку на шию таксиста, бо приревнував його до жінки і хотів просто налякати.

Суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 263 КК України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу, - авт.) і призначив покарання - 850 гривень штрафу в дохід держави.

У вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб,- авт.), її визнали невинною і виправдали за недоведеністю вини.

Обвинуваченого суд визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 126 КК України (умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, - авт.) і призначив покарання - 850 гривень штрафу в дохід держави. І присудив стягнути з нього на користь потерпілого 6000 гривень моральної шкоди.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Рівненської області через Володимирецький районний суд Рівненської області протягом 30 днів з дня його проголошення.





На правах реклами