Ми у Facebook
30.04.2018, 14:00

Сезон ремонтів доріг: які автошляхи на Рівненщині оновлять у цьому році?

new.rv.ukravtodor.gov.ua.

Весна в Україні – не лише початок теплої пори. Разом із початком погожих днів в Україні починається сезон ремонтних робіт на дорогах. У 2018 році заплановані масштабні ремонти на автодорогах.
В загальному на Рівненщині, як повідомляють зі Служби автомобільних доріг у Рівненській області, на балансі та експлуатаційному утриманні знаходиться 5 143 кілометрів автомобільних доріг загального користування. І ремонтні роботи на дорогах уже почалися. Наприклад, ремонт у розпалі на трасі Н-25 Городище – Рівне – Староконстянтинів.

Які дороги відремонтують?

Цього року оновлення очікує кілька автотрас у Рівненській області.

Як повідомили зі Служби автомобільних доріг у Рівненській області, відповідно до державної програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» в 2018 році з бюджету України на капітальний, поточний середній ремонт доріг загального користування державного значення Рівненської області затвердили фінансування в сумі 351,5485 млн. грн.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 78-р, кошти з держбюджету спрямують на такі об’єкти:

Капітальний ремонт:
- дороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне на ділянці км 150+500 – км 156+700;
- міст на км 302+985 автомобільної дороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин у напрямку міста Люблін(Польща).

Поточний середній ремонт:
- дороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на ділянках км 180+700 – км 189+000; км 199+000 - км 205+120; км 225+500 - км 229+400;
- дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів на ділянках км 166+400 - км 175+950; км 194+000 – км 201+000;

- міст на км 50+589 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів;
- шляхопроводи на км 65+265 та км 65+566 автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів.

Експерименти закінчуються. За що містам фінансувати ремонт доріг у 2018 році?


На експлуатаційне утримання доріг загального користування державного значення планують виділити 117,5036 млн.грн.

Уряд надасть гроші на ремонт доріг на Рівненщині


Державну субвенцію для доріг місцевого значення розподілили між районами


Цьогоріч автомобільні дороги місцевого значення передані до сфери управління обласних державних адміністрацій. Для фінансування ремонту та утримання місцевих доріг Уряд передбачив у Державному дорожньому фонді субвенцію у розмірі 11,5 мільярдів гривень. Це рекордна для України сума, яку адресно спрямують на дороги місцевого значення. Розподіл субвенцій відповідає протяжності доріг місцевого значення в областях.

Рівненська область отримає 281 342,5 тисяч гривень державних субвенцій. Крім того, облдержадміністрація має право спрямовувати на ремонт та утримання доріг місцевого значення додаткові гроші із обласного бюджету.

“Ця сума була розподілена по районам в залежності від протяжності доріг в кожному районі. В середньому від 12 до 15 мільйонів на район. В районах рішення про надання коштів на ремонт прийматиме адміністрація в залежності від першочерговості та готовності проектно-кошторисної документації для поточного ремонту” – пояснює Петро УДОВИЧЕНКО, начальник Служби автомобільних доріг у Рівненській області.

new.rv.ukravtodor.gov.ua.
new.rv.ukravtodor.gov.ua.


За чотири роки прагнуть сполучити усі обласні центри

В Україні хочуть високоякісні дороги, які поєднають усі області в Україні:

"Як бачимо – основна мета нашої роботи – поєднати усі обласні центри якісними дорогами – є цілком реальною, із перспективою виконання 5 років", - заявив 21 березня на засіданні Уряду Славомір НОВАК, керівник Державного агентства автомобільних доріг України, презентуючи Державну цільову програму розвитку автомобільних доріг державного значення на 2018-2022 рр. Про це повідомляє ukravtodor.gov.ua.

За словами високопосадовця, задля цього потрібно забезпечувати додаткові статті наповнення Дорожнього фонду: збір оплат для великовагового транспорту, жорсткі штрафи для перевантаженого транспорту, інші додаткові надходження, залучати нові кредитні лінії від міжнародних фінансових організацій, тощо. Для дороги Львів – Краковець вже готова проектна документація і в 2018 році планують провести перші переговори з потенційними інвесторрами. Для інших проектів зараз розробляється техніко-економічне обґрунтування або готується проектна документація.

Якість доріг перевірятимуть прокурори

Речник Генпрокуратури Андрій ЛИСЕНКО повідомив, що в Україні розпочнеться масштабна перевірка доріг. До роботи залучили прокуратури, з якими мають взаємодіяти представники Мінтрансу. Протягом 3-х місяців перевірятимуть автошляхи, побудовані або відремонтовані у 2016-2017 роках.

“У разі виявлення руйнувань об'єктів, будуть відкриті кримінальні провадження, а винні притягнуті до кримінальної відповідальності. Це стосуватиметься трьох категорій осіб - замовників, які підписали акти виконаних робіт, виконавців неякісних або неіснуючих робіт та представників технагляду”, - наголосив Генеральний прокурор Юрій ЛУЦЕНКО.





На правах реклами