подати
оголошення

Ресторан Манхеттен
01.05.2018, 09:24

Як приготувати ідеальний шашлик: рецепти маринадів

Щоб не зіпсувати шашлик і вихідний, необхідно визначити, які спеції до якого виду м'яса підходять.
Пропонуємо 6 видів популярних маринадів для найсмачнішого шашлику:

Основа для маринаду може бути різною, обирайте на свій смак – кисле молоко, газована вода, майонез, кетчуп, пиво, соки, міцний чай, цибуля, мед, соєвий соус...

Ідеальна приправа до кожної страви

Лимонний маринад. Підійде для свинини. Додайте замість оцту сік одного-двох лимонів, цибулю, оливкову олію, сіль, лавровий лист і перець за смаком. На 2 кг свинини – 2-3 цибулини + 4 столові ложки олії.

Кефірний маринад. На 2 кг свинини необхідно 1 літр нежирного кефіру, спеції і приправи за смаком та 4 цибулини. Змішайте всі інгредієнти, а кефір додайте в кінці – вимочуйте м'ясо у цьому маринаді близько 4 годин. Кефір можна замінити йогуртом.

Овочі на грилі - апетитне доповнення до шашлику

Маринад на мінеральній воді. Знадобиться півтора літра газованої води, спеції та зелень за смаком, 3 цибулини і сіль.

Винний маринад. На 2 кг свинини або яловичини потрібно взяти літр сухого червоного вина, 3 цибулини, чорний перець і базилік. Вино можна взяти і біле – такий маринад підійде для м'яса птиці.

Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлику?

Гранатовий маринад. Вам знадобиться на 1 кг м'яса 2 склянки гранатового соку, зелень, перець і 1 цибулина. Із зелені слід підходять кінза, м'ята, базилік. Замочувати м'ясо у цьому маринаді слід від 10 до 20 годин. Гранатовий маринад особливо підійде для баранини.

Кавовий маринад. На 2 кг м'яса візьміть прянощі за смаком, 4 столові ложки оливкової олії, 4 цибулини і 1 л гарячої кави.
Коментарі:
Бесплатка


Останні новини