Ми у Facebook
02.05.2018, 15:01

На Рівненщині житло атовцям хочуть надати в будівлі колишньої бібліотеки

У центрі села Симонова Гощанського району, поблизу ставка та лугу стоїть двоповерхова закинута будівля – колишня школа та колгоспна бібліотека.
Коли місцевий колгосп розпався, будівлю забрала у власність сільська рада. Спочатку добротну будівлю хотіли продати, але у 2015-му, коли із АТО почали повертатися перші бійці, плани щодо будівлі мінили. За словами сільського голови Симонова, три роки тому бійці почали писати заяви щодо отримання земельних ділянок у Симонові. Але не було генплану, а тому землю виділяти не могли. А п’ятеро бійців потребували покращення житлових умов.

Після війни: список пільг для учасників АТО (+ІНФОГРАФІКА)



Про це повідомляє видання Рівне вечірнє.

Депутати на сесії вирішили, передати їм під квартири будівлю колишньої бібліотеки. Вона має понад 400 м.кв. площі, тобто на кожного бійця була б квартира по 80-90 «квадратів». Почапли виробляти документи, але передати будинок бійцям досі не змогли. Адже реконструювати можна лише за бюджетні гроші. Сума надто велика для бюджету Симонова.

Роботодавцям, у яких працюють учасники АТО, компенсуватимуть єдиний соціальний внесок

“За підрахунками, на те, щоб переобладнати будівлю, потрібно 5,2 млн грн. З районного бюджету готові виділити 200 тис. грн, якщо буде фінансування з обласного, ми можемо надати 100 тис. грн з сільського. Решту ж суми, сподіваємося, вдасться отримати від області” - зазначає сільський голова Симонова Ніна Ткачук.

Завтра, 3 травня, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, розглядатимуть питання "Про звернення Симонівської сільської ради Гощанського району Рівненської області щодо виділення коштів на реконструкцію будівлі бібліотеки під п’ятиквартирний житловий будинок для учасників АТО".

Доповідатиме Ніна Ткачук Володимирівна, Симонівський сільський голова.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ