Ми у Facebook
02.05.2018, 20:20

3 травня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У четвер, 3 травня 2018 року, аж декілька свят і визначних дат, які відзначають офіційно й неофіційно.

3 травня - Всесвітній День свободи преси (World Press Freedom Day). Його проголосила у 1993 році Генеральна Асамблея ООН. Всесвітній день свободи преси є щорічним нагадуванням міжнародній спільноті про те, що свобода друку і свобода вираження думок є основними правами, закріпленими у Загальній декларації прав людини. 3 травня також віддають данину пам'яті професійним працівникам засобів масової інформації, які загинули при виконанні своїх обов'язків.

Також 3 травня - Всесвітній день Сонця. Для Землі Сонце - потужне джерело космічної енергії, яке дає світло і тепло, необхідні для рослинного і тваринного світу, визначає екологію планети. відновлювальною енергією. Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії, Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 року, на добровільній основі організовує щорічний День Сонця, який відзначається 3 травня.

А ще третього травня неофіційне професійне свято майстрів солодкої випічки, тортів, тістечок та різноманітних десертів - День кондитера.

Національне свято Республіки Польща – Свято Конституції 3 травня (Święto Narodowe Trzeciego Maja). Цього дня 1791 року Надзвичайний Сейм Речі Посполитої ухвалив Конституцію 3 травня, першу Конституцію в Європі та другу у світі (після Конституції США).

Закупи у Польщі: 3 травня - державний вихідний

Приймають у цей день вітання з днем народження відомі рівняни - директор МПП "Акме" ЗАНЮК Юрій Васильович та директор туристичної агенції "Клеопатра" ШАХ Світлана Василівна.

Православна церква вшановує пам'ять преподобного Феодора Трихіни. Віруючі приклоняються до Володимирської ікони Божої Матері та Кіпрської ікони Божої Матері.

Іменини (День ангела):
Федір, Григорій, Микола, Олександр.

Прикмета дня:
Багато шишок на ялинах - добре вродить хліб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Церковний календар на травень 2018
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у травні 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ