Ми у Facebook
04.05.2018, 17:02

Можливість відчути себе античними героям... У бібліотеці

Днями Рівненська обласна бібліотека для молоді провела захоплюючу вечірку в грецькому стилі «FreeLibGreeceParty».
Гостей оригінального "античного свята", так би мовити, очікували жартівливі передбачення від олімпійських богів, невеличкі подарунки у вигляді компліменту від організаторів вечірки, а також – золотаві грецькі вінки. Хол бібліотеки став зеленим давньогрецьким садом, де відбувся «Літературний Парнас» за участі Валентини Люліч та Віктора Шупера. Почесні гості вечірки на оздоблених тронах представляли відповідно музу любовної лірики Ерато та бога родючості та натхнення Діоніса. Відверта, часом іронічна та нетривіальна поезія в авторському виконанні створила певний позитивний енергетичний простір вечірки.



- Цього року ЮНЕСКО оголосило Афіни Всесвітньою столицею книги у зв’язку з винятковою якістю програми для представників книжкової індустрії, котру запропонувала грецька столиця. З цієї нагоди ми й організували таку "грецьку вечірку", - ділиться Лідія РАЖИК, відповідальна за зв'язки із громадськістю Рівненської обласної бібліотеки для молоді.

Доки присутні знайомились з технікою створення зачіски в грецькому стилі, яку продемонструвала перукар Алла Філіпчук, - у відділі сімейного читання наймолодші учасники вечірки проходили майстер-клас з виготовлення олімпійських факелів. Дійство продовжив талановитий фокусник-ілюзіоніст Василь Сав’юк, актор Рівненського театру ляльок, котрий вразив (і, можна сказати, навіть приємно здивував) своєю інтерактивною магією і старших, і молодших учасників античної вечірки - та навіть змусив багатьох у захопленні затамувати подих...
У читальній залі бібліотеки запрошених на вечірку чекала грецька музика та танці. Зокрема, учасники античної вечірки дізналися про історію популярного танцю сиртакі, що став символом сучасної Греції. Він з'явився він не так давно − в 1964 році. Атмосферу заходу доповнила літературна галерея «Гомер: Герої Трої» за мотивами безсмертних давньогрецьких епічних поем.




На завершення вечірки гості мали можливість взяти участь у різноманітних конкурсах з метання «блискавок Зевса», розплутуванні «ниток Аріадни», у «Міні-олімпійських іграх». Усі учасники змагань без винятку отримали різноманітні солодкі подарунки!

Партнерами вечірки - це салон-перукарня «Nur», Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр, фотографи Наталія Макар і Катерина Гордієнко, фокусник-ілюзіоніст Василь Сав’юк, поети Валентина Люліч та Віктор Шупер, котрий також пробує себе як письменник!

Під час заходу на свіжому повітрі присутнім роздавали жартівливі "золоті" монети, котрі насправді виявилися шоколадними! Як мовиться, - дрібничка, а приємно. І ця грецька шоколадна монета, й сама грецька вечірка (і в самій бібліотеці, і на свіжому повітрі) реально покращила настрій!

- У мене теж оптимістистичні відчуття від такої неординарної "грецької вечірки" як і в мого малого синочка, - натхненно розповідає учасник заходу, читач Рівненської обласної бібліотеки для молоді Олег ВОВК. - Синочок навіть відчув себе Геркулесом, як його улюблений герой однойменних фільмів.


Фотографії надано Рівненською обласною бібліотекою для молоді.





На правах реклами