Ми у Facebook
28.05.2018, 17:05

Як вибрати корисний і безпечний хліб: 7 порад від лікарів

Гадали, що весь хліб корисний, а от і ні. Дізнайтесь на що потрібно звернути увагу купуючи буханку.
Щодня жителі Рівненської області купують 152 тисячі півкілограмових буханок хліба. Який хліб корисний і на що потрібно звернути увагу, щоб не нашкодити здоров'ю, розібралася журналіст програми «Ранок з Інтером з 7.00 до 10.30» Віра Борсук. «Інтер» опитав відомих дієтологів і гастроентерологів. Як виявилося – питання дуже актуальне. Адже половина хліба в Україні виробляється нелегально.

Порада 1. Звертайте увагу, де лежить хліб. Не купуйте буханки, які лежать на полицях близько до підлоги – на них збирається пил і мікроби. І звертайте увагу на стелажі – вони мають бути чистими.

Порада 2. Намагайтеся купувати упакований хліб і перевіряйте дату виробництва.

Порада 3. Купуйте хліб, який схований від прямих сонячних променів. Якщо хліб лежить на сонці, в ньому утворюється конденсат – навіть свіжий продукт дуже швидко псується.

Порада 4. Не купуйте хліб з насінням гарбуза і соняшнику. «Якщо в хлібі є велика кількість насіння соняшнику або гарбуза, я б не поспішала купувати такий продукт. При випічці корисні жири, які містяться в цьому насінні, псуються. Насіння не приносять ніякої користі, але хліб з ними коштує дорожче », – розповідає лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

Порада 5. Купуйте хліб з кунжутом, коріандром, насінням льону та кмину. Вони дуже корисні. Наприклад, кунжут містить кальцію більше, ніж будь-який інший продукт.

Порада 6. Ізюм, курага і горіхи – смачно, але дуже калорійно. «Добавки хліб роблять корисніше. Але потрібно пам'ятати, що і калорії додаються», – каже гастроентеролог Лариса Бойченко.

Порада 7. Не відмовляйтеся від дріжджового хліба. «Не можна говорити про те, що бездріжджовий хліб корисніший, ніж дріжджовий. Якщо дріжджі були якісні, то вони для здоров'я не вороги. Продукти життєдіяльності дріжджів – вітаміни. Бездріжджовий хліб таких продуктів життєдіяльності вже не містить», – розповіла Лариса Бойченко. «Шкідливі для здоров'я не дріжджі, а розпушувачі, які додають у хліб, щоб він був пишним, м'яким і ніжним – це проблема», – додала Оксана Скиталінська. Крім того, бездріжджовий хліб важить менше, а коштує дорожче.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Топ-5 рецептів домашнього хліба в мультиварці

Як змінювалася ціна на хліб за роки Незалежності?

Смачний хліб - запорука здорової нації [Фото+Відео]





На правах реклами