Ми у Facebook
15.05.2018, 16:00

Топ-8 продуктів для здорової та сяючої шкіри

Мрієте про ідеальну шкіру? Додайте до своєї дієти продукти, багаті антиоксидантами. Дослідження показують, що вітаміни та мінерали, які у них містяться, здатні на все: від швидкості оновлення клітин (щоб оздоровити шкіру зсередини) до захисту шкіри від пошкоджень променів сонця.
Червоний перець
Ці яскраві овочі — справжнє задоволення для шкіри. З’ївши півчашки нарізаного перцю, ви отримаєте понад 100% дієтичної норми вітаміну С, який уповільнює процеси старіння. Вчені з Великої Британії довели, що ті жінки, які їли більше вітаміну С, мали менше зморшок і виглядали значно молодшими.

Різке потепління небезпечне для судин

Чорниця
Вільні радикали — це частинки, які пошкоджують клітини шкіри та зменшують вироблення колагену. Ви можете компенсувати шкоду від вільних радикалів, споживаючи багату антиоксидантами чорницю. Півсклянки цих ягід допоможуть збільшити кількість антиоксидантів вдвічі.

Лосось
Ця риба багата антивіковими інгредієнтами, включаючи жирні кислоти омега-3. Омега-3 містить альфа-ліноленову кислоту, яка знижує сухість і робить шкіру м'якою, гладкою та еластичною. Лосось також зменшує запалення і може зменшити прояви хронічних проблема шкіри, як-от спалахи псоріазу.

Авокадо
В цьому солодкому фрукті є велика кількість зволожувального вітаміну Е, який не лише зменшує сухість шкіри і сприяє зниженню кількості вільних радикалів, а і захищає її від шкідливих ультрафіолетових променів.

Цибуля
Цибуля не тільки додає їжі смаку, вони також багата кверцетином — антиоксидантом, який захищає від зморшок. За результатами досліджень, цей овоч може врятувати шкіру від ураження УФ-B променями.

Батат (солодка картопля)
Його можна їсти протягом усього року, адже в солодкій картоплі міститься бета-каротин, який виробляє вітамін А, котрий, в свою чергу, сприяє оновленню клітин і захищає цілісність шкіри. Для здорової шкіри це настільки важливо, що похідні бета-каротину, ретиноїди, використовують у багатьох продуктах по догляду за шкірою.

Гранат
Фрукт наповнений вітаміном С та має безліч антиоксидантів. Добавте в своє меню гранат, і ваше обличчя виглядатиме яскраво і без зморшок. А також зменшиться ризик раку шкіри.

Цільне зерно
Барвисті фрукти та овочі — це не єдині продукти, які омолоджують. Цілі зерна містять поліфеноли та каротиноїди, котрі борються із процесами старіння. Якщо ви обираєте цільне зерно, то використовуйте соєве молоко замість звичайного, адже у ньому містяться ізофлавони, які також мають антивікові властивості.






На правах реклами