Ми у Facebook
15.05.2018, 09:05

Поетичний аромат щастя

Днями у Світлиці Рівненської обласної бібліотеки відбувся творчий вечір поетеси й письменниці Іванни САМЧУК (ТИМОЩУК) "Аромат щастя". Іванна є невісткою Петра Поліщука, чоловіка покійної незрячої поетеси Вікторії Самчук, яка у свій час і допомогла розвинутися її таланту!
Іванна Самчук - за освітою управлінець, закінчила Міжрегіональну Академію управління персоналом (магістр управління персоналом та економіки праці). Народилася на Рівненщині, у мальовничому селі Точевики, Острозького району.


"Я дихаю", "Кохання", "Дощ" - самі назви віршів Іванни свідчать про її небиякий талант та про гармонійний характер! Імпонує аудіопоезія Іванни Самчук на фоні зворушливої і ніжної музики. Звукорежисер аудіопоезії - Наталія Павелко.

Як і багато "поетичних зірок", які реалізували себе й видали свої книги - Іванна Самчук розпочинала свій мистецький шлях у Всенародному літературному об'єднанні "Поетарх", котрий діє при Палаці дітей та молоді. За останні 10 років друкувалася у рівненській періодиці: "Рівне-Ракурс", "Провінційка", "Вільне слово", у львівському виданні "Життя", у дитячому журналі "Диво-деревце", у альманахах "Ліра", "Наше коло", "Літіум", і навіть у білоруському журналі "Младосць". Власне, саме 10 років тому - у 2008 році відбулася презентація першої літературної збірки Іванни "Дзеркало душі".

- На сьогодні Іванна є мамою, і разом з коханим чоловіком Олександром виховують одного спільного синочка Богдана, а ще вони піклуються про прийомного сина Олеся, - ділиться бібліотекар методичного відділу Рівненської обласної бібліотеки Зоя РОМАНУХА, яка й була однією з організаторів заходу.


Власне, і на творчий вечір Іванни Самчук прийшли журналісти, читачі та працівники Рівненської обласної бібліотеки, а ще відносно багато молодих мам із життєрадісними дітками. Серед відомих особистостей Рівного, котрі відвідали захід, - були письменник Віктор Шупер, блогер, письменниця та поетеса Віра Мельникова, психоаналітик Олександр Турченюк із дружиною, а також молода талановита поетеса Оксана Нікітюк, котра також є вихованкою Всенародного рівненського літературного об'єднання "Поетарх".

- Слід відзначити, що у Іванни не лише талант, а ще й яскрава харизма, - додає Віра МЕЛЬНИКОВА.





На правах реклами