Ми у Facebook
21.05.2018, 11:00

На Рівненщині створюють єдиний реєстр пацієнтів, що об’єднає всі медзаклади області

У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», обласне управління охорони здоров’я підписало договір з компанією ВалТек на постачання серверного та мережевого обладнання для Центру обробки даних.
Також поставлять понад 300 одиниць комп’ютерної техніки для створення робочих місць лікарів. Дане обладнання дозволить ввести в дію єдиний електронний медичний реєстр хворих на серцево-судинні захворювання в області, що об‘єднає більшість мед.закладів Рівненщини. Обладнання має бути доставлено на Рівненщину протягом 3 місяців.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука запровадження даного реєстру суттєво покращить якість надання медичної допомоги пацієнтам лікарень, та допоможе лікарям більш точно встановлювати діагнози.





- На сьогоднішній день через відсутність єдиного реєстру пацієнтів часто виникають ситуації коли лікарі, приміром, районних лікарень, не мають змоги ознайомитися з історією хвороби пацієнта. Через це часто втрачається дорогоцінний час а точність діагнозу зменшується. Особливо це актуально при лікуванні серцево-судинних захворювань, коли критичною може стати кожна хвилина, - пояснює Юрій Осіпчук.

У свою чергу керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що закуплене обладнання разом з відповідним програмним забезпеченням, яке для нашої області розробляє одна з кращих ІТ-компаній в Україні, ТОВ «Елекс», дозволить об’єднати практично усі медичні заклади області в єдину електронну мережу.



- На сьогодні в нашій області не існує єдиної системи обліку хворих. Кожна лікарня має свою, власну систему, яка не комунікує з іншими системами. Тому розробляючи рівненський компонент проекту Світового банку ми передбачили створення єдиного реєстру пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання. Він дозволить об’єднати практично усі лікарні області в єдину мережу та наддасть доступ лікарям з районних лікарень та серцево-судинного центру до інформації, якою оперують сімейні лікарі та лікарі амбулаторій - розповів Сергій Рибачок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Завдяки Світовому Банку на Рівненщині реконструюють 48 ФАПів

Лікарі з Рівненщини удосконалюють свої вміння в рамках проекту від Світового банку

Для рівненського серцево-судинного Центру закуплять нове обладнання





На правах реклами