Ми у Facebook
21.05.2018, 19:06

Український письменник голодував у знак солідарності з Олегом Сенцовим

Олег Сенцов.

Вчора, 20 травня, український письменник Андрій Любка оголосив, що один день голодуватиме разом із українським режисером Олегом Сенцовим, який голодує у російській в’язниці. Олег Сенцов висунув вимогу звільнити усіх українських політв’язнів.

На знак солідарності з Олегом я вирішив відмовитися від їжі. Закликаю долучатися й вас -- відмовтеся від їжі на день, кілька годин, відмовтеся від обіду чи вечері.



Це ще й корисно для здоров'я, а гроші, які б ви витратили на похід у ресторан чи приготування страви, можете переказати на рахунок якоїсь із ГО, що займаються захистом політв'язнів, або ж написати листівку комусь із наших в'язнів і надіслати її в РФ в рамках кампанії Let My People Go Ukraine.

Розумію, що така індивідуальна акція не змінить кардинально ситуації, але все ж не можна просто байдуже спостерігати за тим, як за ґратами помирає людина,
- написав Андрій Любка у мережі Фейсбук.

Письменник також висловив оптимістичні сподівання:

Щоб "до кінця", про яке пише Олег у своїй заяві, було не смертю, а визволенням з кремлівського полону
, - написав Андрій Любка.


Нагадаємо, що Олег Сенцов відбуває 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі.Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

За звільнення українського режисера виступила низка відомих кінематографістів та громадських діячів.

Сенцов оголосив про своє голодування 14 травня. У своєму намірі український режисер готовий іти до кінця.





На правах реклами