Ми у Facebook
22.05.2018, 17:20

5 продуктів, що зберігають здоров'я вашої шкіри

Майбутнє літо спонукає насолоджуватись його соковитими плодами. Свіжа зелень, овочі та фрукти додадуть бадьорості вашому організму.
СОЛОДКИЙ ПЕРЕЦЬ

Якщо ви щодня їсте свіжий солодкий перець (як і інші продукти, що містять вітамін С, наприклад, яблука або апельсини) ви підвищуєте вироблення колагену в організмі. В результаті у вас не тільки пружна здорова шкіра і блискуче волосся, але і здорові суглоби і хребет, оскільки колаген відповідає за всі сполучні тканини в нашому організмі.



ТОП-5 сніданків для прекрасного вигляду і здорового самопочуття

ЗЕЛЕНЬ

Листова і пряна зелень не тільки містить той же самий вітамін С, але і є постачальником таких каротиноїдів, як лютеїн і зеаксантин, що захищають клітини вашої шкіри від втрати вологи і пересихання. Як можна вживати зелень, знають всі, але ось вам ще одна ідея: ви можете збивати зелень в блендері разом з овочевими соками, кефіром або йогуртом і вживати як коктейль.



ПОЛУНИЦЯ

Хороша новина: навіть заморожена полуниця містить у великій кількості вітамін С і флавоноїди, необхідні для зміцнення клітин вашої шкіри. Тому насолоджуйтеся нею цілий рік, незалежно від сезону.



ГРИБИ

У великій кількості містять селен, що захищає вашу шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання і старіння. Використовуйте їх як низькокалорійний гарнір у відварному або обсмаженому вигляді або як смачну добавку до салатів в сирому вигляді, якщо мова йде про культурно вирощені шампіньйони.



НАСІННЯ СОНЯШНИКА


Всім звичні насіннячка містять велику кількість вітаміну Е, що захищає клітини організму від руйнування. Точно так само, як і горіхи, але при цьому насіння соняшника в рази дешевше. Ви можете мати здорову молоду шкіру і знизите ризик серцево-судинних захворювань, якщо будете їсти насіння і горіхи регулярно. Просто додайте їх в салати, супи, каші та домашній хліб або вживайте в чистому вигляді.

За матеріалами Будьмо здорові!

Статті до теми:
Чому рівнянам слід переходити на здорове харчування
Яким має бути харчування рівнянок після 40 років [+Відео]
Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок








На правах реклами