Ми у Facebook
26.05.2018, 16:00

Кому треба точно переоформляти субсидію

Із 1 травня почали діяти нові правила надання житлово-комунальних субсидій. Перепризначати державну допомогу органи соцзахисту тепер будуть двічі на рік - у травні та жовтні. Детальніше - у свіжому номері газети "ОГО".
У місцевих управліннях соціального захисту, куди почали звертатися мешканці Рівненщини, щоб заново подати Заяву та Декларацію про доходи, поки що просять почекати до червня, коли отримають детальні роз'яснення "згори" про численні нюанси нової урядової програми надання субсидій.

Міністерство соцполітики оприлюднило нові зразки документів для отримання субсидій

Більшості субсидіантів державна допомога буде перепризначена автоматично. Але за умови, якщо вони не робили дорогих покупок, не мають у власності новий автомобіль та елітне житло, у складі їхніх сімей немає працездатних осіб, які офіційно не працюють і декларують нульові ставки доходу.

Натомість, у зв’язку з введенням нових правил, до 15% субсидіантів потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії і повторно подати Заяву і Декларацію. Це в першу чергу:

- Сім’ї, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а на тих, хто фактично проживає в будинку чи квартирі;

- Сім’ї, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або нульові доходи, або вони менші за мінімальнуї заробітну плату;

- Орендарі житла;

- Внутрішньо переміщені особи;

- Сім’ї, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;

- Сім’ї, які станом на травень 2018 року мають понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

Більше про те, хто втратив право на субсидію, нові соціальні норми та інші нюанси, читайте в свіжому номері газети "ОГО" від 17 травня.

Також у газеті ви знайдете реальні життєві історії, корисні поради, програму телебачення найпопулярніших каналів ТБ на наступний тиждень, сканворд, гороскоп та блок оголошень і реклами.

Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

ДО ТЕМИ:
Уряд оновив програму надання субсидій
7 причин втратити субсидію на “комуналку” в 2018 році





На правах реклами