26.05.2018, 11:10
Почала працювати перша Рівненська обласна фітосанітарна лабораторія
Установу урочисто відкрили у Рівному на вулиці Малорівненській, 91б.
Перед цим там зробили ремонт, облаштували лабораторії, закупили обладнання та вимірювальні прилади. У лабораторії діє 6 відділів. Підприємці подають зразки продукції у сейф-пакетах на фіто-санітарне дослідження. На експертизу доставляють жито, пшеницю, борошно, різні крупи, овочі та навіть живі квіти. Усе це перевіряють на наявність шкідників та збудників хвороб.
У Басівкутському озері — “повний комплект” забруднення. Купатися не радять
Діагностують і деревину. Зокрема, в одній з лабораторій фахівці визначають рівень пошкодження сосни короїдом вершинним. Нині це поширений шкідник, який завдає шкоди лісам.
Українці все частіше користуються платіжними картками
За результатами експертизи кожного зразка визначається фітосанітарний стан усієї партії вантажу. Далі оформляється висновок, який є підставою для сертифікації продукції. Далі такий товар можна постачати на місцеві ринки та на експорт.
На цьому зупинятися не планують:
«Ми звернулися до Національного агентства України для акредитації на впровадження системи якості, заснованої на міжнародних стандартах. Це дозволить покращити якість роботи та надання сервісів бізнесменам. Втім, найважливіше – це видача сертифікатів, які відповідають вимогам сучасного європейського ринку», - зазначає директорка установи Руслана Вікторчук.
За словами голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, фітосанітарна лабораторія підсилить можливості Держпродспоживслужби Рівненщини, яка забезпечує біологічну безпеку області. Важливим у цьому напрямку є проведення моніторингових досліджень харчової та нехарчової продукції, тому служби на місцях повинні бути відповідальними.
Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.
У Басівкутському озері — “повний комплект” забруднення. Купатися не радять
Діагностують і деревину. Зокрема, в одній з лабораторій фахівці визначають рівень пошкодження сосни короїдом вершинним. Нині це поширений шкідник, який завдає шкоди лісам.
Українці все частіше користуються платіжними картками
За результатами експертизи кожного зразка визначається фітосанітарний стан усієї партії вантажу. Далі оформляється висновок, який є підставою для сертифікації продукції. Далі такий товар можна постачати на місцеві ринки та на експорт.
На цьому зупинятися не планують:
«Ми звернулися до Національного агентства України для акредитації на впровадження системи якості, заснованої на міжнародних стандартах. Це дозволить покращити якість роботи та надання сервісів бізнесменам. Втім, найважливіше – це видача сертифікатів, які відповідають вимогам сучасного європейського ринку», - зазначає директорка установи Руслана Вікторчук.
За словами голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, фітосанітарна лабораторія підсилить можливості Держпродспоживслужби Рівненщини, яка забезпечує біологічну безпеку області. Важливим у цьому напрямку є проведення моніторингових досліджень харчової та нехарчової продукції, тому служби на місцях повинні бути відповідальними.
Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Олександр ШЕВЧУК Переглядів: 1430Інші статті рубрики:
Як приготувати смачну паску: корисні поради для господині
Ось простий рецепт для приготування паски, традиційного українського святкового десерту.
переглядів: 183
Дорожче ніж торік: Скільки коштуватиме великодній кошик у 2024
Традиційні наїдки, що входять до складу великоднього кошика українця обійдуться на на 17,6 % дорожче ніж торік.
переглядів: 269
Нові цілі та терплячість: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 квітня.
переглядів: 360
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин
Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
переглядів: 405
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 939