Ми у Facebook
26.05.2018, 20:11

Музика як зброя у боротьбі за мир

Днями у Рівненському залі органної та камерної музики відбувся концерт "Мир без війни". Захід проведений солістом Юрієм ЯЦИКОЮ та командою його таланових і харизматичних колег. Присутні були найрізноманітнішими - журналісти, інші творчі люди, навіть люди з інвалідністю, а ще багато молодих (і старших) чоловіків у військовій формі. Це звіт 15-річної творчої діяльност Юрія Яцики, приурочений до Дня Героїв та Міжнародного Дня миротворців.
- Цей концерт - мистецька відповідь на події, що на часі у світі і в Україні. Усі учасники - співаки трьох оперних театрів України, від сходу до заходу... На наш погляд, коли у суспільстві нагнітається ситуація розбрату, насильства, ненависті, ефективною є одна зброя - це музика, - коментує сам Юрій ЯЦИКА.

Участь у виступі взяли: народна артистка України Наталія-Марія Фарина, заслужений артист України Тарас Силенко, заслужений працівник культури України Галина Швидків, лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Наталія Ногіна - та Ігор Гальчук. І це лише деякі імена та прізвища! Безумовно, не залишив байдужими учасників оркестр, диригентом котрого був Юрій Скрипник.

Присутні у залі (й глядачі, й учасники) були з різних міст України - зі Львова, з Черкас, з Вінниці, з Чернігова... Наостанок командир миротворчого об'єднання українців Роман КОВАЛЬ вручив нагороди справжнім Героям України - і чоловікам, і жінкам.

Під час концерту виконувалися твори: Eduardo di Capua, Salvatore Cardillo, Agustín Lara, Sir Andrew Lloyd Webber, Giacomo Puccini, Francesco Sartori,А.Пастушенка, П. Гулака-Артемовського, Дениса Бонковського, Лесі Дичко, Наталії Іваник, Анатолія Кос-Анатольського, Миколи Лисенка, Геннадія Татарченка, Ігоря Шамо.



Зал вітав виступаючих овацією, вигуками ""Слава Україні", "Героям слава" та "Браво".

- Кожен наш крок - це крок до миру, кожен день - це майбутнє, - натхненно мовила ведуча заходу, заслужена артистка України Галина ГРИЦЮК.

Особливо усім сподобався виступ Архієрейського хору Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату (Лауреати Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів Архієрейського хору «Знамення», регенти Наталія Іваник та Володимир Іваник). І змістом, і формою привернула увагу пісня "Біла ворона" у виконанні самого Юрія Яцики. Зал був переповнений!

- Враження від виступів дуже позитивні, й реально надихають на мир та на гармонію, - ділиться присутня волонтерка із м. Миколаїв (Миколаївської області) Ольга ВЕРБИЦЬКА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ