Ми у Facebook
15.07.2018, 15:00

Три рецепти домашнього морозива

У літню пору хочеться не лише насолодитися теплом, а й потішити себе улюбленими ласощами. Для цього не обов'язково бігти в магазин, морозиво можна приготувати і вдома.
Приготування домашнього морозива не займе у вас багато часу, а лише принесе задоволення та користь. Пропонуємо 3 простих рецепти улюблених ласощів:

1. Вершкове морозиво

Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку

Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.

2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.

Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.

3. Шоколадне морозиво

Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків

Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ