Ми у Facebook
11.06.2018, 11:30

Що робити в саду, городі, на дачі 10 - 17 червня

Щоденний посівний календар на червень 2018, рекомендовані роботи, поради.
10 червня, неділя. Місяць у знаку Тельця, спадає

День відпочинку та приємного спілкування з зеленою та квітучою природою. Однак можна зайнятися і садово-городніми роботами. У першу чергу подбати про полив рослин. Можна садити й пересаджувати усі коренеплоди, бульбові, бульбоцибулинні та цибулинні культури. Ефективна омолоджуюче та формуюче підрізання дерев і кущів. Урожай фруктів, ягід та овочів, зібраний сьогодні, придатний для створення зимових запасів (консервування, заморожування, сушіння).

11 червня, понеділок. Місяць у знаку Тельця/Близнюків, спадає

Можна садити й пересаджувати усі коренеплоди, бульбові, бульбоцибулинні та цибулинні культури. Сприятливий день для посіву коренеплодів (пізня редька, дайкон (зелена редька), наступної «порції» редиски, повторного посіву моркви (якщо не зійшла або для зимового зберігання). Саме час посадити у відкритий ґрунт пекінську капусту. Можна розсадити проріджені столові буряки й кореневу селеру. Саме час для боротьби з бур’янами та шкідниками, підгортання картоплі, розпушування ґрунту. Ефективна омолоджуюче та формуюче підрізання дерев і кущів. Урожай фруктів, ягід та овочів, зібраний сьогодні, придатний для створення зимових запасів (консервування, заморожування, сушіння).

12 червня, вівторок. Місяць у знаку Близнюків, спадає

Рекомендується санітарна обрізка, пасинкування, прищипування, видалення зайвих пагонів, стрижка газонів, прополювання грядок та квітників, культивація, мульчування. Збір лікарських трав, врожаю коренеплодів, фруктів і ягід. Можна садити й пересаджувати ампельні та виткі рослини. Не забувайте про полив, боротьбу з бур’янами та шкідниками, підгортання картоплі, розпушування ґрунту, щоб краще «дихало» коріння молодих рослин.

13 червня, середа. Місяць у знаку Близнюків/Рака, Новий Місяць (Молодик)

Досвідчені садівники-городники радять у цей день взагалі не чіпати рослини. Не можна нічого садити та сіяти - жива природа перебудовується. Розсада може не прийнятися або довго хворіти. Можна зайнятися прибиранням на ділянці, видаленням сухих та хворих рослин. Продовжуйте боротьбу з бур’янами. Видаліть зайву поросль, обріжте сухі хворі пагони та гілки.

14 червня, четвер. Місяць у знаку Рака, перша чверть, росте

Можна садити більшість овочевих культур: помідори, перець, капусту, огірки, баклажани, гарбузові, а також сіяти зелень до столу. Рекомендується полив, підживлення рослин мінеральними чи органічними добривами, щеплення плодово-ягідних дерев та кущів, догляд за квітами, заготівля живців, санітарне та омолоджуюче обрізання дерев та кущів.

15 червня, п'ятниця. Місяць у знаку Рака/Лева, перша чверть, росте

Можна садити більшість овочевих культур: помідори, перець, капусту, огірки, а також сіяти різну зелень. Рекомендується полив, підживлення рослин мінеральними чи органічними добривами, щеплення плодово-ягідних дерев та кущів, догляд за квітами, заготівля живців, санітарне та омолоджуюче обрізання дерев та кущів.

16 червня, субота. Місяць у знаку Лева, перша чверть, росте

Сіяти, садити й пересаджувати садово-городні культури та квіти небажано. Хііба що садити рослини з горщика з добре розвинутою кореневою системою в цілісній грудці землі. Можна садити дерева та кущі, збирати й засушувати різні рослини, букети, фрукти й коренеплоди. Ефективна стрижка газонів, косіння трави для уповільнення її росту. Сприятливий день для мульчування грядок, боротьби зі шкідниками, заготівлі лікарських трав і прянощів.

17 червня, неділя. Місяць у знаку Лева/Діви, перша чверть, росте

Сприятливий день для культивації, мульчування грядок, прополювання, боротьби зі шкідниками, заготівлі лікарських трав і прянощів. . Ефективна стрижка газонів, косіння трави для уповільнення її росту. Для сівби, садіння та пересадки рослин день нейтральний.

Дача. Сад.Город. 10 ефективних способів боротьби з бур'янами






На правах реклами