Ми у Facebook
15.06.2018, 19:03

На Рівненщині реалізують два патріотичні проекти

Фото прес-служби РОДА

Молодіжний історично-пошуковий табір «Повстанські ночі» та освітньо-розважальний захід «Знай наших». Такі два молодіжні проекти стали переможцями у конкурсі проектів міжнародних і всеукраїнських заходів із національно-патріотичного виховання у 2018 році.
Автором обох задумів є громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» спільно з Творчою Спільнотою «Добродій». На реалізацію цих заходів спрямують 420 тисяч гривень з державного бюджету.

На цьому тижні планується відкриття спортивного майданчику на Макарова

До слова, крім рівненських пропозицій схвалення отримали ще 28 задумів з інших областей України.

Так, історично-пошуковий табір «Повстанські ночі» присвячений 110-й річниці з дня народження головнокомандувача УПА «Поліська січ» Тараса Бульби–Боровця. Під час його реалізації учасники проводитимуть дослідницько–пошукові роботи на території Корецького та Березнівського району. Встановлюватимуть місця військових поховань, зокрема вояків УПА, військовополонених та мирного населення під час ІІ Світової війни та впорядковуватимуть їх могили. Також фіксуватимуть наслідки нацистських каральних операцій по знищенню населених пунктів Рівненщини.

На Рівненщині вшанували пам`ять загиблих у битві під Берестечком
[+Фото]


Проект «Знай наших» спрямований на ознайомлення молоді з величними українцями, їх візуальним образом, життєвим шляхом, громадянською позицією та внеском в історію України. Він здійснюватиметься за допомогою сучасних прогресивних методів, зокрема, створенням графічних портретів, мультфільмів, скрайбінгу, освітніх ілюстрованих відео-розповідей. Інформаційний продукт розповсюджуватимуть в соціальних мережах, на телебаченні, радіо та в періодичних виданнях. А наприкінці реалізації проведуть онлайн-конкурс. Весь наочно-інформаційний матеріал буде зібрано у мульти-книзі «Знай наших», яка стане головним призом в одноіменному Всеукраїнському конкурсі.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.






На правах реклами