Ми у Facebook
16.06.2018, 17:27

Де у Рівному найбільше шуму

Фахівці в 15 маршрутних точках вивчався стан акустичного забруднення Рівного.
Дослідження проводилися в тих самих місцях, що і в минулому році. У всіх точках, як і раніше, фіксувалися перевищення регламентованого рівня шуму. Слід зазначити, що в порівнянні з 2017 роком у 12 з 15 маршрутних точках рівні шуму знизились на 3 - 9 дБА. А в трьох випадках рівні шуму від автотранспортних засобів залишився на тому ж рівні. Можна припустити, що це є наслідком обмеження максимальної швидкості руху в населених пунктах з 60 км/год до 50 км/год.

Магнітні бурі у червні 2018 року (ПРОГНОЗИ)

За даними моніторингу найшумнішими вулицями міста залишаються Соборна, Костромська, Дубенська та Ст. Бандери. На даних вулицях виміряний еквівалентний рівень шуму коливається від 65 дБА до 69 дБА.

В Україні з’явився сервіс для моніторингу цін на продукти

Згідно з вимогами "Державних санітарних правил планування та забудови населених місць" 173-96 (Додаток №16) допустимий рівень еквівалентного шуму на території житлової забудови в денний час становить 55 дБА.

Автотранспортний шум залишається однією з найпоширеніших проблем міста. Адже спостерігається постійне зростання транспортних засобів та його «старіння».

Про це повідомляє завідувач лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи "Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Д. А. Полюхович.





На правах реклами