Ми у Facebook
16.06.2018, 11:12

Як захистити жалюзі від кота?

Кішка – справжній ворог жалюзі. Ці домашні улюбленці часто ламають, обривають, гризуть сонцезахисні пристрої, змушуючи вас нервувати і витрачати гроші. Що ж робити, якщо у вас живе розбишакуватий кіт? Безнадійно зіпсовані конструкції ви можете замінити новими тут - https://www.rollo.lviv.ua/. А як не допустити псування? Ми підготували кілька порад. І пам’ятайте, що фізичний вплив на кота навряд чи подіє.

Методи протидії домашньому улюбленцеві


Ви зовсім не є безсилі проти пухнастого чотирилапого хулігана. Ось що ви можете зробити для захисту свого майна:

• Заховайте шнур. Коти люблять смикати його і можуть зламати усю конструкцію. Ви можете закріпити на стіні гачок і намотувати на нього шнур. Тільки чіпляйте гачок високо. Або можете зразу ж придбати сонцезахисну систему без шнурів. Одразу однією проблемою буде менше.
• Закріпіть під підвіконням шматок килима зворотною стороною назовні. Така текстура (у клеєних килимів) є неприємною для багатьох котів. Цілком можливо, що ваш улюбленець передумає мандрувати на підвіконня. Аналогічний ефект має і двосторонній скотч.
• Якщо у вас є вікно, на яке не потрібно встановлювати жалюзі, перетворіть його на ігрове місце для кота. Привчіть його пустувати саме там. Це допоможе усунути спокусу стрибати на інші підвіконня. Можете встановити невелику кігтеточку, покласти килимок. Словом, постарайтеся, щоб тварині подобалося саме це місце.
• Побризкайте жалюзі та підвіконня лимонним соком чи оцтом. Кішка має чутливий нюх і не любить таких різких запахів.
• Коти часто застрягають між планками горизонтальних жалюзі, починають смикатися і ламати їх ще більше. Тож подумайте про встановлення вертикальних жалюзі. В них тварина принаймні не застрягне. Ролети – ще один непоганий варіант. Суцільна жорстка конструкція добре протистоїть котячим нападам.
• Закріпіть на підвіконні лист картону з поверхнею, вкритою алюмінієвою фольгою. Вона повинна бути не надто сильно натягнутою. Коли кіт ходитиме по фользі, вона шелестітиме. Цей звук дратує тварину.
• Бризкайте водою на кішку кожен раз, коли побачите її на підвіконні. У неї виробиться умовний рефлекс на те, що вона стає мокрою кожен раз, коли приходить у це місце.





На правах реклами